În primele zece zile ale acestei luni se desfăşoară la Plovdiv, în Bulgaria, Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeţi şi juniori. Printre sportivii care vor lua startul la aceste întreceri se numără şi Bianca Benea, de la CSM Oradea, sportivă care va participa în proba de spadă feminin, la individual şi pe echipe, în cadrul categoriei juniori.

Bianca Benea este antrenată la CSM de tehnicianul Nicolae Ille şi are în palmares titlul de campioană naţională la juniori (U20) şi cel de vicecampioană naţională de tineret (U23). Bianca a participat şi la Campionatul European, desfăşurat tot la Plovdiv.

Lotul României de la Campionatul Mondial este alcătuit din: Bianca Benea (CSM Oradea), Alexandra Predescu (CSA Steaua), Denisa Barosan (CSA Steaua) si Zsuzsa Schlier (CSS Tg Mures). Antrenori sunt Cornel Milan şi orădeanul Nicolae Ille.

Proba individuală de spadă, pentru Junioare, este programată a se desfăşura pe 5 aprilie, iar cea pe echipe, vineri, 7 aprilie şi sâmbătă, 8 aprilie.

De notat faptul că România s-a deplasat în ţara vecină cu o delegaţie de 33 sportivi, care vor lua startul la toate probele.