Sportiva orădeană Bianca Benea, de la clubul CSM, s-a situat pe locul al 19-lea în proba individuală de spadă feminin din cadrul întrecerilor etapei a IV-a din Cupa Mondială de juniori, competiţie cae s-a desfăşurat la Luxembourg, în perioada 2-3 decembrie.

Bianca Benea a obţinut şase victorii din tot atâtea asalturi în faza grupelor. Apoi, sportiva de la CSM Oradea a trecut de Patricie Proksikova (Cehia, scor 15-11) pe tabloul de 128. Pe cel de 64 a învins-o pe Paula de la Pena (Spania), cu 15-14, pentru ca pe tabloul de 32 să fie învinsă de compatrioata Zsuzsa Schlier (scor 13-15).

De menţionat că Nicolae Ille, antrenorul Biancăi la CSM Oradea, a şi arbitrat la acest concurs.

Delegaţia României a cuprins şapte spadasine, antrenorul lotului feminin fiind Nicolae Ille, de la CSM Oradea. Bianca Benea a fost a 4-a în ierarhia româncelor. Cea mai bună clasare dintre componentele delegaţiei a obţinut-o Alexandra Predescu (CSA Steaua Bucureşti), locul 10.

La concurs au paticipat în total 161 sportive.

Următoarea etapă din cadrul Cupei Mondială pentru spadă juniori feminin va avea loc în perioada 16-17 decembrie, la Burgos, Spania.

Site-ul oficial al clubului CSM Oradea reaminteşte, cu acest prilej, că Bianca Benea este campioana naţională la juniori şi vicecampioană la tineret, performanţe atinse în acest an. De asemenea, sportiva de la clubul orădean a câştigat şi Cupa României la spadă feminin – ediţia 2017, deşi ea se află doar la primul an de juniorat.