Sportiva orădeană Bianca Benea a avut o evoluţie bună la întrecerile ediţiei din acest an a Cupei României la spadă feminin senioare, competiţie care s-a desfăşurat marţi şi miercuri la sala de scrimă "Ana Paşcu" din Bucureşti.

În total, s-au prezentat la start 31 sportive din întreaga ţară, iar orădeanca Bianca Benea, de la clubul CSM, s-a clasat pe locul VI, un rezultat remarcabil, având în vedere că ea este încă junioare U20.

Eleva antrenorului Nicolae Ille a obţinut şase victorii în grupe, după care, pe tabloul de 32, a învins-o pe Diana Zota, de la Dinamo, cu scorul de 15-11. Apoi, în optimile de finală, Bianca Benea a întâlnit-o pe Claudia Durau, de la LPS Craiova, de care a trecut, cu scorul de 15-3.

Din păcate însă, în sferturile de finală, orădeanca a trebuit să se recunoască învinsă în faţa Ralucăi Sbîrcia, de la Dinamo, cu 13-15.

Cum era de aşteptat, ediţia din acest an a Cupei României a fost câştigată de campioana olimpică de senioare, Ana Maria Popescu.

Reamintim că Bianca Benea este vicecampioană mondială en-titre la juniori, cu echipa României şi ea a câştigat şi ediţia din 2017 a Cupei României de senioare. În acest an, ea a mai ocupat un loc 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeţi şi Juniori U20 de la Verona, în proba de spadă individual junioare, unde au participat 174 de sportive.

De asemenea, orădeanca a participat şi la Grand Prix-ul de Spada Senioare de la Budapesta (233 sportive înscrise), a obţinut un loc 6 cu echipa de juniori a României la Campionatul European de Scrimă pentru Cadeţi şi Juniori U20 de la Soci (20 de echipe înscrise), a participat la Campionatul European de Scrimă pentru Cadeţi şi Juniori U20, la proba individuală de junioare, este vicecampioană naţională de tineret U23, a cucerit locul 3 la Cupa Mondială de Spadă pentru Junioare U20 de la Bratislava (185 de sportive înscrise), a devenit campioană naţională de junioare U20 şi s-a situat pe locul secund  la Cupa Federatiei de Spada Junioare U20.