Sportiva orădeană Bianca Benea a devenit, marți seară, vicecampioană mondială la spadă juniori, cu echipa României, după ce formația tricoloră, ce-l are ca antrenor pe un alt orădean, Nocolae Ille, a disputat finala Campionatului Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori de la Verona (Italia).

România a cucerit medalia de argint, după ce a s-a impus în primele patru dispute și a pierdut apoi duelul din ultimul act, cu Italia, scor 31-45.

Echipa de spadă feminin junioare a României le-a cuprins pe: Bianca Benea, Alexandra Predescu, Denisa Barosan și Zsuzsa Schlier.

În prima confruntare, echipa României a trecut pe tabloul de 32 de Mexic, cu scorul de 45-26. Apoi, pe tabloul de 16 a învins Ungaria, cu 39-38, revanșându-se pentru eșecul de la Campionatul European. Pe tabloul de 8, tinerele tricolore au dispus de echipa SUA, cu 45-39, pentru ca în semifinale să învingă Ucraina, cu 31-30.

În fine, în ultimul act, în finală, echipa României a întâlnit puternica echipă a Italiei, în fața căreia a cedat cu 31-45.

Așadar, Bianca Benea și antrenorul Nicolae Ille au devenit vicecampioni mondiali la spadă feminin pe echipe la nivel de juniori.

În urmă cu două zile, în cadrul probei individuale de spadă feminin la nivel de juniori, Bianca Benea a obținut locul 5 din 174 de participante la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori și Cadeți de la Verona. Orădeanca a ratat o medalie în întrecerea individuală pentru o singură tușă.

Reamintim că în anul 2015, Bianca Benea a cucerit medalia de bronz în proba individuală de spadă feminin la cadeți, la Campionatul European de la  Maribor (Slovenia). Un an mai târziu, ea a cucerit medalia de bronz în proba pe echipe la cadeți, în întrecerea europeană desfășurată la Novi Sad, în Serbia.