Bicicleta albă amplasată în urmă cu câţiva ani la intersecţia străzilor Muzeului cu Şirul Canonicilor, în zona Palatului Baroc, în memoria unei tinere care a murit în urma unui accident rutier în acelaşi loc, a fost distrusă zilele trecute, la 6 ani de la tragedie. Bicicleta a fost deteriorată în urma unui accident petrecut în zonă. 

În memoria lui Bogy

Vehiculul, care adesea era împodobit cu flori, a fost aşezat la intersecţia celor două străzi în ianuarie 2015, la numai câteva săptămâni după moartea tinerei Kiss Boglárka.


(Foto: arhivă)

Accidentul s-a petrecut în timp ce tânăra, de numai 29 de ani, se întorcea de la bunica sa. La vremea respectivă Poliţia Bihor a transmis că Boglárka "circula pe bicicletă, în aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga", fiind lovită de maşina condusă de un bărbat de 36 de ani din Sălard. Tânăra s-a stins la spital, chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2014.

Familia nu a vrut să accepte varianta prezentată de poliţiştii şi martorii incidentului, asta şi pentru că, din spusele lor, Bogy, aşa cum o alintau apropiaţii, nu era o biciclistă de duminică. Aceasta era foarte responsabilă în trafic şi a călătorit, pe bicicletă, în Bulgaria şi multe zone din ţară. În plus, cei trei martori au fost toţi pasageri ai maşinii, iar singura cameră de supraveghere din zonă, rotativă, nu a fost orientată atunci spre locul accidentului.

La numai câteva săptămâni, în 9 ianuarie 2015, familia, rudele şi apropiaţii au organizat un eveniment de comemorare a tinerei, mergând la locul accidentului. Atunci au dus cu ei şi o bicicletă albă, asemănătoarea cu cea a fetei, dar şi candele, flori şi coroane, dorind să atragă atenţia asupra orădenilor şi să găsească alte persoane care au văzut ceea ce s-a întâmplat.

De atunci, bicicleta albă s-a aflat în acelaşi fiind decorată cu aranjamente de flori sau candele colorate în memoria orădencei.

Va fi înlocuită 

În urma demersului, familia a reuşit să adune câţiva martori. "Au reuşit să găsească două sau trei persoane, însă poliţiştii nu prea i-au băgat în seamă. Până la urmă au decis că accidentul s-a produs din culpă comună, iar şoferul a primit 3 ani de închisoare cu suspendare", a povestit, pentru BIHOREANUL, Oras Laszlo, tatăl fostului logodnic al fetei.

Potrivit acestuia, bicicleta a fost distrusă în urma unui accident petrecut săptămâna trecută în zonă. Una dintre maşinile implicate a intrat în stâlpul de care era sprijinită bicicleta, strivind-o.

La mai bine de şase ani de la moarte tinerei, familia va înlocui bicicleta veche cu cea care chiar i-a aparţinut tinerei, şi pe care o conducea şi în ziua accidentului. "Aceasta a fost reparată după ce familia a primit-o de la poliţie", a precizat Oras Laszlo.


(Sursa foto: Facebook - In Memory of Kiss Boglarka)