Turiştii vor putea să îşi cumpere suveniruri cu Oradea din centrul oraşului.

Potrivit unui anunţ postat pe portalul municipalităţii, Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CMUAT) a aprobat în şedinţa de joia trecută, la propunerea societăţii Bicicleta cu Suveniruri, amplasarea unui stand mobil pe trei roţi în pieţele Unirii şi Ferdinand, respectiv pe strada Primăriei.

"Prin amplasarea acestui stand se urmăreşte promovarea oraşului Oradea şi a patrimoniului orădean. Printre produsele comercializate se vor regăsi: magneţi gravaţi din lemn, magneţi personalizaţi - tehnica acuarelă, semn de carte din lemn, tablouri cu principalele obiective turistice din Oradea, vederi inedite cu oraşul", se menţionează în comunicatul Primăriei.

CMUAT a respins propunerea firmei de stabilire a unui amplasament pe strada Vasile Alecsandri.

"Membrii comisiei de urbanism au sugerat un amplasament posibil pe strada Aurel Lazăr, o stradă care permite un traseu pietonal pentru activităţi de acest fel", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv în care CMUAT aprobă pe timpul sezonului estival existenţa unui stand mobil în centrul oraşului de la care vizitatorii să îşi poată cumpăra suveniruri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!