Doi biciclişti au căzut victime unor accidente rutiere produse, joi, pe şoselele din Bihor, în urma cercetărilor poliţiştii stabilind că cei doi au avut partea lor de vină pentru cele întâmplate. Un bihorean în vârstă de 52 ani din Marghita circula pe întuneric fără vestă reflectorizantă, iar un bărbat în vârstă de 67 ani din Pocluşa de Barcău s-a ucat pe bicicletă în stare de ebrietate.

Marghitanul a fost implicat într-un accident rutier pe DN19, lângă Cherechiu, provocat de un localnic în vârstă de 40 ani. Aflat la volanul unui autoturism, acesta a intrat în depăşirea unui autotren cu remorcă, în timp ce, din sens opus se apropia bicicleta pe care circula bihoreanul de 52 de ani, pe care l-a acroşat, lovindu-se, apoi, şi de partea laterală a autotrenului. 

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii Biroului Rutier Marghita au stabilit că bicicleta nu era echipată corespunzător pentru circulația pe timp de noapte, iar marghitanul nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent - reflectorizante.

"În urma accidentului rutier, biciclistul a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", a transmis, vineri, printr-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Tot poliţiştii Biroului Rutier Marghita  efectuează cercetările şi în cazul unui alt biciclist rănit joi seara, pe DN19E, în Pocluşa de Barcău. Este vorba de un localnic în vârstă de 67 ani care, în timp ce circula pe bicicletă în centrul localităţii a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a căzut pe partea carosabilă.

În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost transportat la spital însă, din fericire, leziunile suferite nu-i pun în pericol viaţa.

În ambele cazuri, ancheta se desfăşoară sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita