La doi ani după ce, la Primăria Oradea, a avut loc prima întâlnire între reprezentanţii primăriilor localităţilor prin care va trece pista internaţională de biciclete dintre Oradea şi oraşul maghiar Berettyoujfalu, lucrările propriu-zise pentru amenajarea acesteia au fost începute, joi, pe raza localităţii din Ungaria, prin predarea amplasamentului.

Construirea pistei, care va fi paralelă cu şoseaua E 60 şi va avea o lungime de 35 kilometri, va fi finanţată cu fonduri din Programul de Cooperare Transfrontalieră Hu-Ro 2007-2013, în valoare totală de 6,248 milioane euro, din care 1,347 milioane euro sunt alocate Primăriei Oradea.

Contribuţia la acest proiect a primăriilor celor două localităţi din România este de 2% din valoarea totală (38.229 euro), în timp ce contribuţia localităţilor maghiare este de 5% din valoarea totală (216.856 euro).

Pista va porni din Oradea şi va traversa localităţile Borş (din România), Biharkeresztes, Mezopeterd şi Berettyoujfalu (din Ungaria), urmând să fie finalizată în termen de 12 luni, adică până cel târziu în martie 2014.