Sistemul "Big brother" al oraşului şi-a dovedit din nou eficienţa la sfârşitul săptămânii trecute, când un tâlhar care a atacat o femeie în plin centrul Oradiei a fost prins cu ajutorul imaginilor surprinse de camere de supraveghere.

Incidentul s-a petrecut pe strada George Enescu, în jurul orei 14. Profitând că strada era necirculată, bărbatul a tăbărât asupra victimei sale, i-a rupt lănţişorul de aur de la gât şi a fugit.

Atacul a fost surprins, însă, de camerele de supraveghere din zonă motiv pentru care, la scurt timp după ce victima a reclamat tâlhăria prin 112, poliţiştii au reuşit să-l localizeze şi să-l prindă pe agresor.

Individul se numeşte Traian Koman, are 39 ani şi este din comuna Oşorhei, iar în momentul în care a fost găsit, avea încă la el lănţişorul furat, care a şi fost returnat proprietarei.

Cercetările în caz sunt efectuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Oradea. Luni, aceştia l-au şi reţinut pe Koman pentru 24 de ore iar marţi l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Din verificările făcute de poliţişti, bărbatul a mai fost condamnat pentru fapte similare şi era eliberat condiţionat. Acum, dacă va fi trimis în judecată, riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani.