Conform prefectului judeţului Bihor, alegătorii îşi vor putea exercita drepturile electorale la 647 de secţii de votare organizate în cele 101 unităţi administrativ-teritoriale (municipii, oraşe şi comune) ale judeţului.

Pentru alegătorii din Bihor au fost tipărite 2.232.212 buletine de vot, care au fost distribuite în cursul zilei de vineri primarilor şi preşedinţilor Birourilor electorale de circumscripţie din fiecare unitate administrativ-teritorială, iar sâmbătă ele vor fi preluate de preşedinţii sau locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare.

Conform datelor înregistrate la Prefectură, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Biroul Electoral Judeţean, de la începerea campaniei electorale până în 5 iunie, în judeţ au fost consemnate 16 incidente electorale. Dintre acestea, 10 au fost de natură contravenţională, pentru fapte precum ruperea de afişe. "În două cazuri au rămas autori necunoscuţi, iar opt fapte au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei", a informat prefectul Claudiu Pop.

Potrivit acestuia, au fost înregistrate şi şase fapte de natură infracţională, precum "distrugerea unor bannere, un caz de denunţ calomnios şi unul de mită electorală".

La alegerile din 10 iunie, pentru funcţia de primar al Oradiei s-au înscris nouă candidaţi, între care actualul edil, liberalul Ilie Bolojan (în numele USL), fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila (UDMR) şi fostul primar Mihai Groza (PDL). Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor candidează reprezentanţii a 11 formaţiuni politice, între care liberalul Cornel Popa (USL), fostul preşedinte al CJ Radu Ţîrle (PDL) şi directorul Administraţiei Ape Crişuri Pasztor Sandor (UDMR).

În 2008, Primăria Oradea a fost câştigată, pentru prima oară din primul tur de scrutin, de către primarul actual, Ilie Bolojan (PNL), care obţinea 50,37% din voturile orădenilor. El a fost urmat PDL-istul Mihai Groza, cu 20,50%, şi de Rozalia Biro (UDMR), cu 19,98% din voturi.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a fost câştigată în urmă cu patru ani de Radu Ţîrle (pe atunci candidat PNL), cu 27,93% din voturile bihorenilor, pe locul al doilea clasându-se reprezentantul UDMR, Alexandru Kiss, cu 23,13%, iar pe al treilea cel al PDL, Ştefan Seremi, cu 23,01% din voturi.