Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, accidentul s-a produs duminică după-amiază, pe Drumul Naţional 19 E, în dreptul localităţii Sălard.

"Şoferul, un tânăr de 19 ani, a pierdut controlul asupra direcţiei, a derapat şi a intrat în coliziune cu autoturism care venea din sens opus", a declarat Alina Dinu.

În urma accidentului, mama tânărului, Maria Sabău, în vârstă de 49 de ani, a fost grav rănită şi a murit în drum spre spital. "Am avut un echipaj care se afla în apropiere, venea de la Oradea spre Marghita, şi s-a intervenit chiar în primele momente după producerea accidentlui. Însă femeia era politraumatizată, cu fracturi multiple şi a decedat în drum spre spital", a declarat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Bihor.

Şoferul a suferit leziuni minore şi a refuzat internarea.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, accidentul a fost provocat de fiul victimei. "Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă. Cercetările în caz continuă", a mai arătat Alina Dinu.

Potrivit unor surse judiciare, şoferul şi victima sunt fiul respectiv soţia comisarului şef Vasile Sabău, şeful Poliţiei Rutiere Sălaj, care luni se află la Oradea împreună cu fiul său, pentru a lămuri circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Nadia Şerban, a declarat, luni, că soţia şefului Poliţiei Rutiere Sălaj a decedat, duminică, într-un accident de maşină petrecut în judeţul Bihor.

„Duminică după amiază, soţia şefului Poliţiei Rutiere Sălaj a decedat într-un accident rutier petrucut în judeţul Bihor. Din datele pe care până acum, ştim doar că persoana respectivă se afla în maşină cu copiii ei şi mergeau la Oradea. Cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul vor fi stabilite, însă, de IPJ Bihor, întrucât accidentul s-a petrecut în Bihor şi cazul e de competenţa lor", a declarat purtătorul de cuvânt.