Echipele bihorene de fotbal din Liga a III-a au înregistrat rezultate contradictorii în etapa a XV-a din Seria a V-a, o etapă desfăşurată vineri şi sâmbătă.

CS Oşorhei a evoluat, vineri, în deplasare, pe terenul unei formaţii ce aspiră la promovare, Unirea Jucu, din judeţul Cluj.

Meciul a fost câştigat clar de gazde, care s-au impus cu scorul de 3-0, după ce la pauză conduceau cu 2-0. Cei de la Jucu au reuşit să deschidă scorul relativ repede, în minutul 12, prin Al. Pop. Până la pauză, Brumă, în minutul 29, a mai înscris o dată pentru gazde, astfel încât la jumătatea confruntării clujeni aveau două goluri avans pe tabelă.

În repriza a doua s-a mai înscris un singur gol, dar tot în poarta bihoreană, în minutul 76, prin acelaşi Al. Pop. Astfel, scorul final a fost 3-0 pentru Unirea Jucu, o echipă care a urcat pe podium.

Sâmbătă, Luceafărul Oradea, din postura de lider al clasamentului, a primit-o pe teren propriu, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, pe Sănătatea Cluj, o altă echipă din judeţul Cluj, numai care se află mai jos de mijlocul clasamentului, pe poziţia a VIII-a.

Trupa pregătită de Dan Dobai s-a anunţat favorită certă în acest joc, lucru care a început să fie demonstrat şi pe teren încă din start, din minutul 3, când atacantul Cr. Cigan a marcat primul gol pentru bihoreni. În cele din urmă, jocul avea să se încheie cu scorul de 5-1 pentru Luceafărul, o echipă care şi-a dominat clar adversarul, în special în prima repriză, când le-a administrat clujenilor patru goluri.

În minutul 37, fundaşul central Salif Nogo a ridicat scorul la 2-0 pentru Luceafărul, pentru ca trei minute mai târziu, în minutul 40, Arnăutu să mai înscrie o dată pentru gazde. Scorul pauzei a fost însă 4-0, după ce în minutul 42 Cigan a recidivat şi şi-a trecut în cont cel de-al doilea gol.

În partea a doua nu s-a mai consemnat acelaşi apetit ofensiv, numai că în minutul 82 Luceafărul a făcut 5-0, după un gol înscris de Balla. Totuşi, rezultatul final a fost 5-1, pentru că în final, în minutul 90, clujenii au reuşit să-şi treacă în cont golul de onoare, prin Ceaca.

Cu această victorie, Luceafărul Oradea se menţine în fruntea clasamentului, cu 34 de puncte, la egalitate cu Avântul Reghin, echipă care sâmbătă a câştigat la limită, cu 1-0, derby-ul etapei, cu CSM Sighet, printr-un gol reuşit din penalty în minutul 80.


Rezultatele şi marcatorii etapei a XV-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri:
Unirea Jucu - CS Oşorhei    3-0
Al. Pop (12, 76), Brumă (29)

Sâmbătă:
Luceafărul Oradea - Sănătatea Cluj   5-1
Cigan (3, 42), Nogo (37), Arnăutu (40), Balla (82) / Ceaca (90)
Unirea Dej - CS Iernut    2-0
Bălţoi (20), Ekollo (43)
ASF Comuna Recea - Industria Galda        2-1
Chinde (17), Mariş (23) / Lupşan (42)
AFC Odorheiu Secuiesc - FC Zalău    2-0
G. Doltea (24), Szolos Marton (70)
Avântul Reghin - CSM Sighetu Marmaţiei   1-0
Ov. Covaciu (80 - pen.)
Luceafărul Bălan - AFK Csikszereda Miercurea Ciuc     0-3
Luceafărul Bălan s-a retras din competiţie în această iarnă şi pierde meciurile rămase la "masa verde".