La doar un an de când a început să practice boxul, sportiva Emilia Angela Tatu (foto dreapta), de la clubul Basti Box Salonta, a reuşit să cucerească medalia de bronz la întrecerile Campionatului European de juniori.

Competiţia continentală din acest an rezervată pugiliştilor juniori de pe continent s-a desfăşurat la Ploieşti, în perioada 19-31 iulie, şi a reunit la start 392 de sportivi din 32 de ţări.

Clubul salontan, condus de Sebastian Silaghi (foto stânga), a avut o reprezentantă la aceste întreceri europene, pe Emilia Tatu, care a fost selectată în lotul naţional, în urma evoluţiei bune de la Cupa României, care a avut loc tot la Ploieşti, în luna mai.

La Europene, Emilia a participat la categoria 75 kg, unde a disputat semifinala, în compania reprezentantei Ungariei, Budai Flora, sportivă care avea să se impună printr-o decizie la puncte şi care, ulterior, a şi câştigat categoria, devenind campioană continentală. Bihoreanca Tatu a ocupat, astfel, locul 3, şi a intrat în posesia medaliei de bronz.

"Împreună cu instructorul sportiv Dacian Chişvasi, suntem foarte mulţumiţi de Emilia, pentru că doar de un an practică boxul. Ea a ajuns la această competiţie după evoluţia bună la Cupa României, unde a concurat la categoria 80 kg. Are un progres la fel ca celelalte două fete consacrate ale noastre, Roxana Hamza şi Daiana Andor, care încă nu au cucerit medalia la Europene, dar care se pregătesc în continuare pentru aceasta", a declarat managerul clubului Basti Box, Sebastian Silaghi.

În continuare, pugiliştii de la Basti Box Salonta se pregătesc pentru cea de-a III-a ediţie a Trofeului Crişana Decathlon, cel mai puternic turneu de box din judeţul Bihor, care anul trecut a reunit peste 250 de sportivi din şase ţări şi care, anul acesta, va avea loc în perioada 18-19 august, la Oradea. Finalele competiţiei din acest an vor avea loc la Holod, pe data de 19 august.

Organizatorii turneului sunt Centrul de Excelenţă în Box şi Primăria comunei Holod, împreună cu mai mulţi sponsori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!