Bihoreanca Irina Bara a trecut, joi, de japoneza Nao Hibino, și a reușit să se califice pe tabloul principal de la Roland Garros 2022, al doilea Grand Slam al anului din tenisul mondial.

Tânăra din Ștei se află pe locul 114 în ierarhia WTA și a fost cap de serie 5 în calificări.

Joi după amiază, în al treilea meci din cadrul calificărilor de la Roland Garros, ea a învins-o pe Nao Hibino (Japonia - 215 WTA), cu scorul 7-6(5), 6-4, după o partidă care a durat două ore și șase minute.

Astfel bihoreanca a obținut „biletul” pentru tabloul principal, primind pentru asta 62.000 de euro și 40 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Irina este a șasea româncă pe tabloul principal la Roland Garros, unde acceptate direct Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan.

Pe lângă ea, în calificări au luat startul încă trei jucătoare din România: Gabriela Lee, Alexandra Ignatik – învinse în runda inaugurală, și Mihaela Buzărnescu, arată ProSport.

Presa sportivă mai notează că în 2020, tânăra din Ștei a impresionat pe toată lumea, ajungând până în turul al treilea.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!