La câteva zile după ce şi-a anunţat, printr-un comunicat de presă, înscrierea în competiţia pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale, deputatul de Bihor Lucia Varga a prezentat şi echipa care o sprijină, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate joi.

"Din echipa mea fac parte colege din Camera Deputaţilor care au dovedit că ştiu cum poţi duce şi câştiga o luptă, precum Mariana Câmpeanu, deputat de Hunedoara, Graţiela Gavrilescu, deputat de Prahova, mă sprijină de asemenea doamnele deputat Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu şi Cristina Pocora, colege consilier local şi consilier judeţean, ca Steluţa Cătăniciu, consilier local la Cluj Napoca, şi Cornelia Ilea, consilier judeţean la Maramureş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Cătălina Lupaşcu, alte colege din Bacău, Buzău, Călăraşi, Tulcea, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj şi Mureş", a spus Lucia Varga.

Parlamentarul bihorean a declarat că doreşte să preia conducerea ONFL deoarece "modul în care ne-am organizat în Bihor femeile liberale poate fi un model pentru întreaga ţară" şi pentru că vrea să se implice pentru a determina adoptarea unor politici cât mai favorabile pentru familie şi pentru copii. "Acum vedem o ţară în care copiii noştri au tot mai puţine şanse, o ţară în care competenţa şi bunul simţ sunt uitate când e vorba de promovarea în funcţiile şi demnităţile publice, o ţară în care banii publici sunt risipiţi şi furaţi în loc să asigure buna funcţionare a educaţiei şi a sistemului sanitar", a spus Lucia Varga.

Ea a continuat spunând că speră ca în 2012 partidul său să încurajeze şi mai mult implicarea femeilor în politică, pe criterii de competenţă însă, mai ales că femeile sunt cele care duc greul crizei. "Criza le-a lovit în primul rând pe femei, care sunt nevoite să drămuiască cu şi mai multă grijă bugetele familiilor, să lupte şi mai mult pentru păstrarea locurilor de muncă, să se descurce în faţa evoluţiei preţurilor", a argumentat Varga.

Alături de colega sa, preşedintele PNL Bihor a ţinut s-o încurajeze în faţa jurnaliştilor, subliniind că demersul Luciei Varga e cu atât mai de apreciat cu cât îl face într-o perioadă dificilă, când are de luptat şi cu o boală extrem de dură, despre care n-a vorbit niciodată public, deşi o afectează de aproape doi ani. "Vreau să-i mulţumesc doamnei Varga că a acceptat să se implice, chiar dacă poate nu în cel mai uşor moment al vieţii sale, şi sunt mândru că nu coboară ştacheta şi că are din partea colegilor cele mai sincere aprecieri şi pentru perioada când a fost secretar de stat la Ministerul Mediului", a spus Cornel Popa.

Organizaţia de femei a PNL Bihor, care de altfel îşi va alege conducerea sâmbătă (singura candidată fiind deocamdată aceeaşi Lucia Varga), este considerată cea mai puternică asemenea structură comparativ cu celelelate partide din Bihor, numărul femeilor din PNL Bihor fiind de 2.800 dintr-un total de 7.800 de membri, ceea ce înseamnă o pondere de peste 30%.