În timp ce colegii şi anchetatorii păstrează încă sub tăcere numele celor două cadre universitare ale Facultăţii de Medicină şi Farmacia (FMF) Oradea anchetate pentru suspiciuni de corupţie, BIHOREANUL le-a aflat identitatea!

Este vorba despre şefa Departamentului de Medicină Dentară, profesor doctor Adriana Pirte (foto dreapta) şi colega ei, şeful de lucrări - doctor Camelia Dalai (foto stânga).

Potrivit propriului CV, Pirte este cadru didactic la FMF din anul 1999, an în care a devenit şi medic stagiar în Stomatologie. În 2015, ea a fost aleasă directorul Departamentului de Medicină Dentară.

Conform declaraţiei de avere, Pirte deţine un teren de peste 1.000 mp în Oradea, o casă, un apartament şi un spaţiu comercial, toate în Oradea, un autoturism Toyota şi 25.000 lei în conturi bancare. Pentru anul 2015, ea şi-a declarat venituri de 49.613 lei din salariile de la Universitate, respectiv de 24.000 lei câştigaţi la cabinetul medical individual, de pe strada Săvineşti din Oradea.

Contactate de BIHOREANUL, niciuna dintre ele nu a răspuns, joi, în jurul prânzului, la telefon. 

Locuinţele şi cabinetele a două doctoriţe orădene, cadre universitare la Facultatea de Medicină Oradea, specializarea Medicină Dentară, au fost percheziţionate, marţi şi miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, într-un dosar deschis pentru fapte de corupţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, dosarul vizează un profesor universitar şi un şef de lucrări, bănuiţi că ar fi luat mită de la studenţi, pentru promovarea unor examene.

Procurorii au ridicat mai multe documente, atât de la Facultatea de Medicină, cât şi de la cabinetele celor două profesoare. Deocamdată anchetatorii nu au furnizat mai multe detalii în ce privește ancheta.