Începând de vineri, Adelina Coste ocupă din nou funcţia de şef al Cancelariei prefectului, pe care a mai deţinut-o până la finele anului trecut, când a renunţat la ea pentru a fi promovată ca subprefect în locul lui Cristian Bitea, intrat în conflict cu prefectul Gavrilă Ghilea. Culmea este că Adelina Coste ocupă şi biroul fostului subprefect Bitea, spre deosebire de perioada trecută când a mai condus Cancelaria prefectului, când împărţea o încăpere cu un alt consilier al prefectului, Florin Ardelean.

Funcţia de şef al Cancelariei prefectului a fost eliberată pe data de 18 aprilie, când persoana numită în toamna trecută în locul Adelinei Coste, fosta jurnalistă de la TTV Oradea Mirona Olteanu, şi-a dat demisia, justificând-o în mod public cu motive personale. "Am considerat că e un an bun în care să-mi testez capacităţile de comunicator în domeniul privat", declara atunci Mirona Olteanu pentru BIHOREANUL, precizând, însă, că nu îşi găsise niciun alt job.

Pe de altă parte, prefectul Gavrilă Ghilea a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, că a numit-o pe Adelina Coste vinerea trecută, pe data de 20 aprilie, dar fără tam-tam. Faptul pare surprinzător în condiţiile în care fosta-nouă şefă a Cancelariei prefectului a fost prezentă, în aceaşi zi, la festivităţile prilejuite de eliberarea Oradiei în 1919, ceea ce înseamnă că ea îşi şi preluase atribuţiile în aceeaşi zi în care a fost numită, ori - altfel spus - ştia dinainte că va fi numită.

Adelina Coste (46 ani) este membru PDL din 2007, fiind aleasă în Consiliul Local Oradea în acelaşi an, dar a renunţat la poziţia de consilier în 2009, când a devenit şefa Cancelariei prefectului, pentru a nu fi acuzată de incompatibilitate deoarece, ca membru al CL, participa la dezbaterea şi adoptarea unor hotărâri pe care, ulterior, la Prefectură, le cenzura prin neacordarea avizelor de legalitate.

Conform informaţiilor BIHOREANULUI, Adelina Coste va candida pe 10 iunie la un nou mandat de consilier local la Oradea, tot pe lista PDL.

Locul ei de subprefect a fost luat săptămâna trecută de Sorin Buhaş, fost şef al Direcţiei de Tineret şi Sport, membru PDL din 2006, după ce anterior activase câţiva ani în PSD.