Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, s-a prezentat sâmbătă în Băile Felix, la întâlnirea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România cu premierul Emil Boc, având maşina de serviciu "stick"-uită cu propriul nume.

Boc: "Ce treabă am eu cu maşina lui?"

Maşina, un Volkswagen Touareg de circa 40.000 de euro, înmatriculată sub însemnele Ministerului Administraţiei şi Internelor (ca toate maşinile Prefecturilor din întreaga ţară), are pe ambele portiere din faţă stema României şi inscripţia "Guvernul României - Instituţia Prefectului Constanţa", iar pe portierele din spate numele prefectului Claudiu-Iorga Palaz, dedesubtul căruia acesta şi-a pus şi o lozincă: "Prefect pentru tine!"

Deşi reporterul BIHOREANULUI l-a întrebat pe premierul Emil Boc, când acesta se afla la doar cinci metri de autovehiculul cu pricina, dacă i se pare normal ca maşina unei instituţii publice, plătită din taxele şi impozitelor cetăţenilor, să poarte numele celui care are dreptul doar s-o utilizeze, şeful Guvernului s-a făcut că plouă. "Întrebaţi-l pe prefect, ce treabă am eu cu maşina lui?", a spus Boc, ca şi cum autoturismul Prefecturii ar fi fost proprietatea personală a prefectului.

Ulterior, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o, ministrul Administraţiei şi Internelor a fost solicitat de BIHOREANUL să răspundă aceleiaşi întrebări. La fel ca Boc, însă, şi Traian Igaş s-a eschivat, spunând doar că va cere informaţii şi va analiza cazul prefectului de Constanţa.

"Campanie de imagine"

Luat la întrebări de presa centrală, Palaz a încercat să-şi explice cumva gestul. "Face parte dintr-o campanie de imagine pentru Instituţia Prefectului şi a imaginii prefectului. Mi se pare firesc să fac campanie instituţiei, e normal să fie aşa", a declarat prefectul judeţului Constanţa.

Întrebat dacă gestul să nu are şi o conotaţie electorală, reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus: "Nu mă interesează niciun subiect electoral, o fac pentru instituţie".

Claudiu Palaz a recunoscut că toate cele cinci autovehicule ale instituţiei şi microbuzul Prefecturii au fost inscripţionate în urmă cu două săptămâni cu textele "Guvernul României - Instituţia Prefectului Constanţa" şi "Claudiu Iorga Palaz - Prefect pentru tine".