Tânărul spadasin al Clubului Sportiv Crişul Oradea Alexander Abraham a avut o prestaţie foarte bună la întrecerile Campionatului Naţional de Scrimă pentru copii, care s-a desfăşurat la Bucureşti, reuşind să termine pe locul II şi, astfel, să devină vicecampion naţional.

Antrenat de Nicolae Ille, Alexander este legitimat la CS Crişul Oradea, dar este component al grupei din Salonta, printr-un program al clubului bihorean iniţiat de Peto Dalma, directoarea CS Crişul.

Întrecerile naţionale ale copiilor la scrimă s-au desfăşurat în sala Ana Pascu din Bucureşti, în perioada 28 iunie - 1 iulie. La spadă masculin, sportivul Clubului Crişul a avut o evoluţie remarcabilă. Astfel, în turul preliminar, el a înregistrat o prestaţie foarte bună, având cinci victorii din cinci meciuri.

A intrat pe tabloul de 32, unde a avut liber, iar în turul ce a cuprins primii 16 a avut meci cu Mălin Negru de la Dinamo Bucureşti, pe care l-a învins cu scorul de 8-4.

În sferturile de finală a dat de Mircea Mirescu de la CS Contraatac Bucureşti, pe care l-a învins cu 8-3, pentru ca în semifinale să se dueleze cu David Ristea de la Farul Constanţa, pe care l-a învins şi mai clar, cu scorul de 8-2.

Ca urmare, Alexander Abraham a ajuns în finală, unde l-a întâlnit pe sătmăreanul Mihai Big, în faţa căruia a trebuit să se recunoască învins cu scorul de 5-8. Asta, deşi în turul preliminar sportivul bihorean îl învinsese cu scorul de 5-3, dar în finală sportivul din Satu Mare şi-a luat revanşa.

„Este un debut promiţător pentru Alexander şi dătător de speranţe pe viitor. Este un sportiv cu garda inversă şi sperăm să fie un nume de valoare în scrima orădeană şi salontană. De altfel, este şi un bun elev la ISO Oradea (International School of Oradea)”, a declarat antrenorul său, Nicolae Ille.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!