Pugilistul bihorean Alexandru Jur, care de nouă ani este stabilit în Belgia, se pregăteşte de o mare confruntare, programată pentru data de 17 iunie, la Africa Port Gentil din Gabon, acolo unde, pe data de 17 iunie, va susţine cel de-al 16-lea său meci de la profesionişti.

Bihoreanul, în vârstă de 32 de ani şi originar din Sânmartin, îl va întâlni pe Taylor Mabika, un francez de naţionalitate gabonză. Acesta are 18 meciuri la profesionişti, dintre care 16 câştigate (8 prin KO) şi 2 pierdute.

La rândul său, Alexandru Jur a susţinut până în prezent 15 meciuri la profesionişti. Le-a câştigat pe toate, iar pe 6 chiar înainte de limită.

Meciul dintre cei doi va avea loc pe durata a 12 reprize a câte 3 minute, se va desfăşura la categoria  Cruiserweight (79,832 – 90,718 kg) şi va conta pentru titlul de campion WBC Mediterranian.

Pentru această confruntare, Alexandru Jur s-a aflat în ţară timp de două săptămâni şi s-a pregătit la Oradea, sub îndrumarea antrenorului Viorel Crăciunea, de la Gym MarStrong. El a plecat acum spre Germania, unde va continua pregătirea până în apropierea zilei de disputare a meciului, când va pleca spre Gabon.

Alexandru Jur a practicat înainte şi alte sporturi, lupte libere şi karate kyokushin, fiind legitimat la CS Felix Sânmartin, însă în urmă cu 9 ani a plecat la lucru în Belgia, unde şi-a continuat şi activitatea sportivă, dar a trecut la box. După ce a disputat în jur la 40 de meciuri la amatori, devenind şi campion al Belgiei, Alexandru a trecut la profesionişti în 2014, iar până acum noua lui carieră a fost de succes, necunoscând încă înfrângerea.

După cum a declarat el însuşi pentru BIHOREANUL, visul lui Alexandru este să boxeze acasă. "Însă ştiu că nu este uşor, chiar dacă sunt persoane care mă susţin pentru aceasta, cum ar fi primarul comunei Sânmartin. Sper însă ca măcar să boxez în viitorul apropiat în România", a mai precizat sportivul.