Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 49 ani din comuna bihoreană Criştioru de Jos, pentru de omor.

Purtătorul de cuvânt al instituţiie, procurorul Vasile Popa, a declarat că bărbatul, Andrei Haneş este acuzat că, pe 24 august, a ucis în bătaie un bărbat de 55 ani din, din satul Sârbeşti, comuna Lunca, mobilul crimei fiind gelozia. Din verificările intreprinse de procurori, Haneş bănuia că victima, Constantin Iancu, are o relaţie cu soţia sa şi i-a pândit pe cei doi din şura casei. Când cei doi au intrat în casă, bărbatul a coborât şi a început să-i lovească cu o rangă.

Prima a fost chiar soţia sa, care a reuşit să scape şi a fugit să cheme ajutor însă amantul acesteia nu a avut noroc.

"L-a lovit pe acesta cu o rangă în cap, leziunile provocate cauzându-i victimei decesul", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa.

Haneş a fost oprit de unul dintre cei 6 copii ai săi, care l-a găsit pe holul plin de sânge, călare pe amantul soţiei sale şi lovindu-şi victima cu ranga.

Pentru victima bărbatului a fost, însă, târziu. Potrivit medicilor legişti, moartea acestuia a fost violentă. Acesta a fost sugrumat şi lovit în cap, spate, dar şi în zona feţei şi a sternului, unde prezenta fractură piramidă nazală, fracturi costale şi fractură de stern.

Andrei Haneş a fost reţinut imediat iar pe 25 august a fost arestat de Tribunalul Bihor, măsură menţinută până în prezent cu toate că bărbatul a solicitat în mai multe rânduri să fie cercetat şi judecat în libertate, motivând că nu constituie pericol pentru societate pentru că nu a ucis cu intenţie ci de ... tulburare. "Nu am avut intenţia de a omorî victima, a existat o provocare din partea victimei şi pe fondul unei puternice tulburări generate de trădarea din partea soţiei s-a ajuns la acest eveniment nedorit", şi-a argumentat bărbatul una dintre cereri, solicitare care, însă, i-a fost respinsă.