Senatorul Cristian Bodea, unul dintre cei mai activi parlamentari liberali, este mai apreciat de colegii din ţară decât de conducerea organizaţiei judeţene. Dacă în Bihor Bodea este adeseori pus la punct în cadrul organizaţiei, pentru vina de a critica deschis modul în care sunt gestionate activităţile politice şi relaţiile cu celelalte partide, în schimb colegii senatori din grupul PNL l-au ales, luni, în funcţia de chestor al Senatului din partea liberalilor.

"Am candidat împotriva celui ce a deţinut postul, Marius Nicoară, şi am câştigat cu 27 voturi la 8", a anunţat Bodea pe blogul său, referindu-se la contracandidatul preferat de ceea ce el numeşte "cooperativa" din fruntea PNL, adică mulţimea celor 42 de vicepreşedinţi.

Marius Nicolară însuşi este şi el vicepreşedinte al partidului şi lider al filialei Cluj a PNL. "Demn de menţionat e că domnul Marian Petrache (n.r. - secretarul general al PNL) a ţinut să se manifeste împotriva candidaturii mele, amestecându-se în procesul democratic din cadrul grupului PNL de la Senat. Din fericire, colegii mei nu s-au lăsat intimidaţi de poziţia celui de-al doilea om din PNL. Sunt mândru că am astfel de colegi curajoşi şi de caracter", a scris Bodea pe blog.

Conform Regulamentului Senatului, chestorii prezintă plenului acestei camere proiectele de bugete şi conturile de încheiere a exerciţiului bugetar anual, verifică modul de gestionare a patrimoniului şi exercită controlul financiar intern asupra cheltuielilor efectuate, verifică funcţionarea şi calitatea serviciilor Senatului potrivit repartizării Biroului Permanent, asigură menţinerea ordinii în timpul şedinţelor de plen şi în întregul sediu al Senatului, şi îndeplinesc orice alte atribuţii prevăzute de lege şi de regulament sau hotărâte de Biroul permanent ori de Senat.