În perioada 8-10 aprilie în localitatea Blejoi din judeţul Prahova s-a desfăşurat Campionatul National de Powerlifting – Echipat, competiţie organizată de Federaţia Română de Powerlifting, condusă de preşedintele Ovidiu Pănăzan.

Clubul Sportiv Crişul Oradea s-a prezentat la această competiţie cu un număr de şapte sportivi, antrenaţi de multiplul campion Florin Ionuţ Lupaş. Rezultatele secţiei de powerlifting din cadrul clubului Crişul sunt remarcabile, fiind obţinute 24 de clasări pe podium.

Însuşi Florin Ionuţ Lupaş, la categoria seniori +120 kg, a cucerit patru locuri I, la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări şi total. Apoi, Răzvan Eduard Vlădica a obţinut, de asemenea, patru locuri I, la categoria -120 kg juniori I la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări şi total, respectiv un loc III la categoria de seniori -120 kg la proba de împins din culcat.

Una din sportivele recent transferate la clubul Crişul, Alexandra Zamfirescu, la categoria de juniori feminin 47 kg, şi-a adjudecat patru locuri I, la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări şi total, iar la seniori feminin alte patru locuri I, la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări şi total.

La rândul său, David Dumitru Sferle a cucerit patru locuri II, la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări şi total. De asemenea, Georgiana Florentina Toma, la categoria seniori feminin -76 kg, a obţinut trei locuri III la probele împins din culcat, îndreptări şi total.

Laura Ioana Lupaş, sora multiplului campion Florin Ionuţ Lupaş, şi-a adjudecat patru locuri III la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări şi total în cadrul categoriei de seniori feminin -84 kg.

Rezultatul cel mai remarcabil al competiţiei l-a reprezentat însă decernarea cupei pentru cel mai valoros senior al competiţiei sportivului şi antrenorului secţiei de powerlifting din cadrul Clubului Sportiv Crişul, Florin Ionuţ Lupaş. Acesta a devenit, astfel, campion absolut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!