Scandal mare la Infecțioase, unde trei doctorițe rezidente au avut o dispută fizică, pentru că, acolo unde nu ai argumente, pumnul e singura opțiune.

Cele trei distinse intelectuale s-au luat de la niște mesaje pe WhatsApp și acum e clar că disputa lor nu a fost pe teme medicale, ci pe subiecte mai... domestice. Acestea au legătură cu un medic pe care una dintre ele a pus ochii, iar alta a zis că are un „laptop nașpa”.

Oricum, ce poate fi mai liniștitor pentru pacienți decât să știe că astfel de purtătoare de stetoscop veghează la sănătatea nației?

Iată câteva observații de bun-simț:

1. Rezidentele nu s-au putut împărți pe colegii de serviciu.

2. Dacă s-au putut, totuși, împărți n-au putut stabili ordinea în care să beneficieze de serviciile acestora.

3. În mod normal, Comisia de Disciplină ar trebui să ceară un ordin de restricție. Adică fetele să stea la cel puțin 500 de metri, nu una de alta, ci de cel mai apropiat spital.

4. Șeful de Secție a decis să le confiște stetoscoapele, să nu-și tragă peste mufă cu ele.

5. Șefii lor nu specifică dacă respectivele sunt absolvente de medicină umană sau de medicină veterinară. Pentru că altfel nu se explică comportamentul lor animalic.

6. Conducerea spitalului a cerut ca doctorițele să primească halate care se încheie la spate, ca la neuropsihiatrie.

7. Colegiul medicilor cere ca, pe timpul consultațiilor, cele trei doctorese să fie supravegheate de o firmă de pază, spre liniștea pacienților.

8. Una dintre rezidente a decis să se tundă zero pentru a nu cădea victimă, pe viitor, altor păruieli.

9. Asociația Facultăților de Medicină propune ca, pe lângă jurământul lui Hipocrate, la finalul studiilor, absolvenții să depună și un legământ de neagresiune.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!