Cele trei tinere doctorițe rezidente care s-au păruit miercuri în secția de Infecțioase II a Spitalului Județean din Oradea au fost convocate joi dimineață în fața managerului unității, care a dispus trimiterea lor la judecata atât a Comisiei de Disciplină, cât și a Comisiei de Etică.

Sămânța de scandal a fost o conversație pornită de la admirația uneia față de un medic, despre care alta a afirmat, însă, că are un „laptop nașpa”, deci nu ar merita să „se combine” cu el.

Vor fi sancționate

Joi dimineață, cele trei doctorițe rezidente care s-au tras de păr și s-au lovit în incinta secției de Infecțioase II, până le-a despărțit șeful secției, dr. Andrei Csep, au fost convocate de managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, pentru a da explicații privind comportamentul lor.

„S-au prezentat azi dimineață, le-am ascultat și apoi am dispus să fie trimise în fața Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică, pentru că au dat dovadă de o conduită contrară codului etic și au încălcat regulile de disciplină”, a declarat BIHOREANULUI dr. Carp.

Potrivit acestuia, cazul va trebui soluționat de fiecare dintre cele două comisii „în maximum două - trei săptămâni”. „Dacă ar fi după mine, s-ar putea lămuri în două zile, cu tot cu audieri, redactarea concluziilor și propunerea sancțiunilor”, afirmă managerul.

În ce privește sancțiunile, dr. Carp spune că acestea pot varia de la aplicarea unor penalități la salariu până, inclusiv, la desfacerea contractelor de muncă.

Între admirație și dispreț

Întrebat despre identitatea celor trei doctorițe, dar și cu privire la motivul conflictului dintre acestea, managerul a afirmat că nu le poate face publice numele, dar a explicat de la ce a pornit păruiala.

„Una dintre doctorițe, să o numim X, a scris pe grupul lor de WhatsApp că-i place de un medic, iar alta, Y, a spus că acesta are „un laptop nașpa”, sugerând să nu „se combine” cu el. A adăugat că dacă X o face, se va purta cu ea ca și cu Z, cu care nu este în relații bune. Așa a aterizat și Z în ceartă”, a relatat dr. Gheorghe Carp. „Nu s-au certat pe vreun pacient...”, a încheiat acesta, ironic.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, cele trei tinere doctoriţe, rezidente în cadrul secţiei de Infecţioase II, conduse de dr. Andrei Csep, s-au luat la păruială în cursul zilei de miercuri. "Una dintre rezidentele implicate este originară din Oltenia, una este din Maramureş, iar una e bihoreancă, din Băiţa, de lângă Nucet. Se pare că incidentul a pornit de la un mesaj trimis de una dintre ele pe grup, iar celelalte două au reacţionat cu agresivitate. S-a ajuns la păruială, până le-a despărţit dr. Csep", a declarat atunci BIHOREANULUI managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!