1. Din motive meteorologice, Paștile se vor ține împreună. Împreună cu Crăciunul.

2. În Piețe, alături de miei, se vor sacrifica și reni.

3. Ca la români, la nimeni. Crăciunul îl ținem după calendarul gregorian, Paștele după cel iulian. Mai urmează să ținem Sfântă Mărie după calendarul maiaș.

4. Arhicunoscutul arhiepiscop de Tomis și Mamaia spune că nu se poate ține Paștele cu catolicii pentru că numai la ortodocși vine lumina. La Constanța a venit de două ori într-un an, când s-a  repetat Învierea pe motiv că a fost pandemie.

5. Patriarhia Moscovei și Gulagului atrage atenția subordonaților din amvoanele României să nu comită gesturi neprietenoase față de Rusia, că ne taie rația de tămâie și lumânări.

6. Și Patriarhia Română ezită să se despartă de patriarhul general Kiril al Putinului, pentru că nu doar lumina vine de la Răsărit, ci și gazele.

7. Diaspora ar prefera ca lucrurile să rămână neschimbate pentru a serba Paștele de două ori.

8. Mântuitorul e nefericit pentru că, din cauza disensiunilor, practic anual trebuie să se lase răstignit de două ori.

9. Problema unificării datei Învierii este secundară pe plaiurile mioritice. La români adevărata minune nu este Învierea, ci tăierea pensiilor speciale.

10. Președintele Iohannis privește cu atenție și îngrijorare disputa pe teme religioase, câtă vreme în lume sunt probleme mult mai grave de dezbătut, cum ar fi încălzirea globală, care duce la topirea zăpezilor înainte de terminarea sezonului de schi.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!