Mai mulţi bihoreni au fost premiaţi joi, la Fabrica de Sport din Cluj, unde a avut loc prima ediţie a Galei "Tenis cu piciorul", o festivitate organizată de către Asociaţia de Futnet România.

Desfăşurat într-un decor de familie, evenimentul a început cu o introducere care a cuprins aspecte legate de istoria tenisului cu piciorul, în lume şi în România. S-a vorbit apoi despre performanţele obţinute de România în competiţiile internaţionale, precum şi de statutul Asociaţiei de Futnet, în comparaţie cu restul instituţiilor sportive, de profil sau generale.

Primele premii, dublate şi de un bonus financiar, au fost acordate de către Teofil Câmpean, director la Rondocarton Cluj-Napoca. Acesta l-a premiat pe Paul Negru, cel mai bun organizator de turnee, dar şi pe bihorenii Alex Sorean, desemnat drept cel mai bun junior, respectiv Georgel Bobiş (foto), cel mai bun senior.

Au primit apoi premii simbolice, constând în diferite trofee foarte frumoase, oameni şi instituţii care s-au remarcat, prin activitatea lor, în anul 2016: Alexandra Petricaş (cea mai bună jucătoare), bihoreanul Vasile Sorean (cel mai bun antrenor), orădeanul Gheorghe Grădinaru şi Ion Zârnă (premii de excelenţă pentru întreaga activitate), Daniel Săsărman (cel mai bun arbitru), Tengo Salonta (cea mai activă comunitate), Simex Şimleul Silvaniei (cea mai activă comunitate nou înscrisă), Gabriel Voicu (cel mai activ promotor), Fabrica de Sport Cluj (cea mai activă instituţie organizatoare de competiţii de tenis cu piciorul), Traian Pop (titlu de excelenţă pentru întreaga activitate), bihoreanul Petru Boroş şi Cristian Ghena (titlu de excelenţă în jurnalism pentru întreaga activitate) şi Vlad Măcicăşan (jurnalistul anului).

Un alt moment important al evenimentului s-a petrecut apoi, când România şi-a anunţat candidatura oficială pentru organizarea Campionatelor Mondiale de Futnet, ediţia 2018, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.