Desfăşurat duminică în centrul municipiului, concursul internaţional de alergare Oradea City Running Day a consemnat victoriile a doi orădeni la cele mai importante probe.

Competiţia a reunit la start aproximativ 800 de concurenţi din 7 ţări, reprezentând trei continente, Europa, America de Nord şi Asia. S-a alergat pe distanţa de 5,25 km,10,5 km şi 21 km. Printre competitori s-au aflat şi câţiva sportivi oradeni. 

Proba cu distanţa cea mai lungă, cea de 21 km a fost câştigată de Eduard Hercuţ, un spoartiv pregătit de profesorul-antrenor Florin Indrie, care a oprit cronometrul dupa o oră 14 minute şi 38 de secunde. Acesta l-a devansat pe francezul Emanuel Cluzeau, care a terminat pe locul II, cu timpul de o oră 21 de minute şi 38 de secunde.

"Sunt bucuros că am reuşit să mă impun fără probleme în proba de semimaraton. Am făcut o cursă destul de bună, deşi timpul scos a fost puţin mai slab decât mi-am propus, dar, per total, sunt mulţumit cu rezultatul obţinut.Le mulţumesc celor care mi-au fost alături şi m-au ajutat să câştig această cursă", a declarat pentru BIHOREANUL, după cursă, învingătorul orădean, Eduard Hercuţ.

La feminin a câştigat Szabo Nora din Ungaria, care a parcurs cei 21 de km într-o oră, 23 de minute şi o secundă.

Proba de 10,5 km a fost câştigată însă de un alt atlet orădean, Călin Laza, cel care a oprit cronometrul dupa 37 de minute şi 24 de secunde. E l-a devansat pe Daniel Scurtu, care a terminat pe locul II, în 37 de minute şi 24 de secunde.

"A fost o cursă care s-a terminat cu bine pentru mine. Am întâmpinat ceva greutăţi în timpul cursei din prisma unei răceli instalate de câteva zile, dar până la urmă am trecut peste şi mă bucur că am putut reprezenta cu mândrie din nou Universitatea din Oradea", după cum a declarat Călin Laza.

La feminin, în proba de 10,5 km s-a impus Paula Todoran, care a parcurs distanţa în 36 de minute şi 52 de secunde.

Proba "Ştafeta firmelor" a fost câştigată de echipa CSM, urmată pe locul II de ATIA, iar pe poziţia a III-a de Eco Bihor. La 5 km masculin s-a impus Ştefan Diaconu, iar la feminin prima a fost Ileana Bereş.