Sportivii bihoreni s-au întors cu 21 medalii de la întrecerile Campionatului Național de Karate, versiunea IKU, competiţie organizată de Federația Română de Arte Marțiale şi care a avut loc în sala de sport a Universități de Vest din Timișoara.

Aceste rezultate le-a adus tinerilor bihoreni şi calificarea pentru Campionatul Mondial de Karate de la Buenos Aires, Argentina.

Întrecerile au reunit pe tatami nu mai puțin de 312 sportivi, toți cu vârste de peste 12 ani, de la 29 de cluburi din toată țara. Astfel, s-au aliniat la start 97 de echipe. 

În total, judeţul Bihor a avut 10 sportivi participanţi la competiţia de la Timişoara. Este vorba despre sportivi proveniţi de la C.S. Tripa Salonta, club aflat în parteneriat cu centrul de performanţă Shogunul Oradea, şi catedra de Karate Shotokan a Palatului Copiilor Oradea, iar evoluţiile lor au fost deosebite. Ca urmare, au reuşit să obţină 12 medalii de aur, 8 de argint şi una de bronz.

Rezultatele complete ale sportivilor bihoreni la Campionatului Național de Karate, versiunea IKU de la Timișoara :

Locul I (12 medalii de aur): 

- kumite minicadete -47 kg, Moș Iarina / campioană națională
- la kumite echipe SHOBU SANBON / juniori, echipa formată din: Lalescu Luca, Paul Octavian, Foltuţ Alexandru, Tripa Răzvan și Silaghi Bogdan 
- la kumite echipe ROTATIV / juniori, echipa formată din: Lalescu Luca, Paul Octavian, Foltuţ Alexandru, Tripa Răzvan și Silaghi Bogdan 

Locul II (8 medalii de argint): 

- kata individual  juniori, Lalescu Luca / vicecampioan național
- kumite individual -75kg juniori, Lalescu Luca / vicecampioan național
- la kumite echipe Shobu Sanbon / juniori, echipa formată din: Erik – Leonidas Debelka, Marcus Aurelius Raduly și Ştefan Alexandru Silaghi
- la kumite echipe Rotativ / juniori, echipa formată din: Erik – Leonidas Debelka, Marcus Aurelius Raduly și Ştefan Alexandru Silaghi.

Locul III (o medalie de bronz): 

- kumite individual -68 kg juniori, Paul Octavian / medaliat cu bronz

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!