Pentru a 12-a zi consecutiv, autoritățile din Bihor au anunțat descoperirea a noi infectări cu SARS-CoV-2, vineri raportând încă 4 asemenea cazuri, ceea ce ridică numărul persoanelor cu Covid din județ la 30. Dintre acestea, 26 persoane nu au fost vaccinate, iar șase sunt spitalizate, dintre care două la Terapie Intensivă.

Potrivit unui comunicat comun transmis vineri de către Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Bihor, în ultimele 24 de ore au fost descoperite 4 noi infectări cu Covid, după efectuarea a 372 de teste rapide și PCR, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 1,07%, nivel neatins în ultimele două luni și jumătate.

Odată cu noile infectări, numărul total al cazurilor Covid active din Bihor a ajuns la 30, de șase ori mai mare decât în urmă cu două săptămâni, când – la 25 iulie – în județ erau doar 5 cazuri Covid active.

Potrivit dr. Călin Sonea, de la DSP Bihor, dintre cele 30 de persoane infectate în acest moment, 26 nu au fost vaccinate anti-Covid, 3 au primit seruri Pfizer și una Astra Zeneca.

Conform surselor BIHOREANULUI, acestea nu au forme de boală grave. În prezent, 6 dintre cele 30 de persoane infectate sunt internate, două în secția de Terapie Intensivă a spitalului privat Pelican, iar celelalte patru în secția de Infecțioase a Spitalului Municipal din Oradea.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în Bihor au fost înregistrate 29.408 îmbolnăviri cu Covid, dintre care 27.806 încheiate cu vindecări, iar 1.572 cu decese.

În ce privește vaccinarea, în cursul zilei de joi au fost administrate în tot județul doar 383 de doze de ser anti-Covid, numărul total al persoanelor complet vaccinate fiind de 116.718 la o populație eligibilă (de la 12 ani în sus) de 540.228 persoane. Asta înseamnă că doar 21,60% din populația eligibilă a județului este complet vaccinată.