Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Bihor au raportat, luni, un bilanț în creștere al pandemiei SARS-CoV-2 în județ. Potrivit unui comunicat comun al celor două instituții, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat încă un deces, al 1.581-lea.

„Este vorba despre o femeie de 73 de ani din satul Crâncești, comuna Dobrești, care fusese confirmată cu infecția Covid în data de 31 august. Decesul s-a produs pe fondul altor două afecțiuni de care aceasta suferea: obezitate și tulburări de ritm cardiac. Persoana decedată nu a fost vaccinată”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Pe de altă parte, luni a fost depășit un nou prag psihologic, numărul cazurilor active de Covid ajungând la un total de 207, după ce în ziua precedentă – când s-au efectuat 430 teste – au fost confirmate cu infecția încă 18 persoane, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 4,18%. Potrivit dr. Rahotă, din cele 18 persoane 16 sunt nevaccinate, iar două vaccinate.

Bilanțul total al infectărilor a urcat, astfel, la 29.697 de la începutul pandemiei și până în prezent.

Pe de altă parte, în întregul județ au fost administrate duminică doar 77 doze de ser anti-Covid, cel mai scăzut bilanț zilnic de la începerea campaniei de imunizare. În prezent, în județ sunt vaccinate complet 119.690 persoane, puțin peste 22% din totalul populației eligibile, cu vârsta de cel puțin 12 ani.