Din cele peste 9.000 de dosare acceptate vineri, în sesiunea de finanțare a programului Casa Verde deschisă pentru regiunea Nord-Vest, cele mai multe, peste 2.500, au fost înscrise în județul Bihor.

Informațiile au fost furnizate de Administrația Fondului de Mediu, care gestionează programul și care a comunicat distribuirea dosarelor în cele șase județe din regiune.

După Bihor, care are 2.505 dosare acceptate, în clasament urmează județul Cluj, cu 1.904 dosare acceptate, iar apoi Maramureș, cu 1.468 dosare.

Locul patru este județul Satu Mare, cu 1.281 persoane care au reușit să-și înregistreze cererea de finanțare, urmat de Sălaj, cu 1.042 dosare, și Bistrița Năsăud, cu 943 dosare.

Sesiunea de finanțare s-a deschis vineri la ora 10, iar după doar două minute, s-a închis, fiind înregistrate 9.143 dosare și epuizându-se bugetul alocat regiunii, de  274.290.000 lei.

Regula de finanţare în programul Casa Verde este „primul venit, primul servit”, astfel că au reușit să-și înscrie cererile doar cei care s-au mișcat repede, introducând informațiile cerute de aplicația AFM în mai puțin de două minute.

Prin acest program, persoanele fizice primesc o finanţare de 30.000 de lei pentru achiziția de panouri fotovoltaice și, în premieră, baterii de stocare a energiei electrice produse. Fiecare beneficiar va contribui cu o cofinanțare de 3.000 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!