Bihorul a fost marţi sub cod roşu de ploi şi inundaţii, iar în nouă localităţi din judeţ a fost nevoie de intervenţia salvatorilor.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ISU Crişana, pompierii au evacuat apa din 29 de gospodării inundate în localităţile Ştei, Hârseşti, Căbeşti, Josani, Fânaţe şi Cociuba Mică, unde apa a intrat în beciuri, curţi sau locuinţe.

De asemenea, în Beiuş şi alte câteva sate, militarii şi echipele ABA Crişuri au realizat diguri, pentru a proteja casele oamenilor de revărsarea apelor.

„În municipiul Beiuș, pompierii militari au realizat diguri de protecție a locuințelor pe străzile Biruinței, Pescarilor, Crișului și Burgundia Mare, iar în localitatea Uileacu de Beiuș au acționat pentru consolidarea unui dig de pământ. Acțiuni similare au fost desfășurate și în localitățile Cociuba Mică și Poienii de Jos”, a transmis ISU.

Misiunile au implicat un total de 83 de militari, efectivele din Ştei şi Beiuş fiind chiar suplimentate.

Pompierii rămân şi miercuri vigilenţi, deoarece judeţul Bihor se află în continuare sub incidența avertizărilor ce vizează fenomene hidrologice deosebit de periculoase.