Când s-a trecut la numărătoarea voturilor pentru moţiunea de cenzură, chestorul care a numărat bilele a declarat că în urne s-au găsit şi câteva surprize. În marea grabă, parlamentarii au introdus şi un nasture, o gumă de mestecat, o monedă de 10 bani. Poate s-a ruşinat să spună că a găsit şi biluţe de nară, unghii sau pastile de naftalină. Dar cea mai mare surpriză au fost bilele senatorului Petru Filip, care a votat cu opoziţia!

Fostul primar s-a scuzat spunând că sistemul de vot cu bile e idiot. Chiar aşa, la ce să-ţi mai bagi bilele în urnă în faţa poporului, când oricum ai relaţii nefireşti cu 22 de milioane de români folosind cu totul alte organe?

A-l acuza însă de idioţenie pe «Băi Petrică», aşa cum o face Mircea Badea, e un clar semn de ignoranţă. Fostul primar poate fi acuzat de multe, dar în niciun caz că-i lipsit de inteligenţă. Faptul că şi-a dat demisia din fruntea PDL-ului local demonstrează abilitate şi iscusinţă politică. Ştia că partidul se va duce în cap, iar când va fi să se facă bilanţul le va putea arunca în faţă înlocuitorilor săi că el a lăsat filiala la 35% şi alţii au adus-o la nivelul genunchiului broaştei.

Şi povestea că a votat din greşeală nu e decât un pas bine calculat. Dacă guvernul Boc ar fi căzut, Filip ar fi trecut, aşa cum intenţiona şi înainte de alegerile prezidenţiale, cu arme şi bagaje la PSD. Şi asta tot dintr-o observaţie isteaţă. La ce secetă e prin partidul celor trei roze, unde au ajuns să se bată pe şefie tot felul de anonimi şi bâlbâiţi, Filip apare ca un adevărat candidat la premiul Nobel. Aşa că, la moţiune, Filip nu a votat cu bilele, ci doar cu «bila».