Bimbo Szuhai Tibor nu mai este director tehnic al Administraţiei Domeniului Public. Bimbo şi-a dat demisia începând cu data de 1 octombrie.

"A fost decizia mea. De la 1 septembrie Consiliul de Administraţie al Administraţiei Domeniului Public a redus considerabil prerogativele directorului tehnic, care acum se ocupă doar de Biroul Tehnic şi alte câteva lucruri, şi am considerat că este mai bine să mă ocup de ceva concret, cum este Grădina Zoologică", a declarat pentru BIHOREANUL UDMR-istul Bimbo Szuhai Tibor.

Fostul director a preluat astfel, la cerere, începând din 1 octombrie, funcţia de administrator al Grădinii Zoologice Oradea, aflată în plin proces de modernizare.

Directorul ADP, Liviu Andrica, a lăsat să se înţeleagă că mutarea nu este una politică, declarând că reducerea atribuţiunilor directorului tehnic s-a făcut doar pentru a oficializa o relaţie de muncă deja existentă. "Adevărul este de doi ani mă ocup direct de pieţe, ştranduri şi grădina zoologică, chiar dacă teoretic acestea erau în subordinea directorului tehnic. Prin măsura luată nu am făcut decât să oficializăm o stare de lucruri deja existentă", a afirmat directorul ADP.

Silviu Ioan Petrita.jpgÎncepând cu data de 1 octombrie funcţia de director tehnic al APD a fost preluată de către Silviu Ioan Petriţa (foto). Inginer de profesie, Petriţa a ocupat funcţia de şef al sectorului Producţie, exploatare, întreţinere, reparaţii la o societate orădeană.

Demisia directorului tehnic Bimbo Szuhai Tibor, numit pe funcţie în martie 2009 cu sprijinul UDMR Bihor, intervine pe fondul răcirii relaţiilor dintre primarul Ilie Bolojan şi reprezentanţii Uniunii. După alegerile locale din 12 iunie liberalul a trimis UDMR Bihor în opoziţie, deranjat de atacurile lansate de organizaţia maghiară la adresa sa în timpul campaniei electorale.

Bimbo este membru UDMR şi a candidat în vară pentru un post de consilier în deliberativul local.