Marea digitalizare prin care guvernanţii spun că vor să simplifice viaţa românilor nu este, în fond, decât o birocraţie mascată.

Săptămâna trecută, Primăria Oradea a început distribuirea tichetelor valorice de 100 lei populaţiei complet vaccinate anti-Covid la unul dintre centrele din municipiu.

Timp de cinci zile, persoanele în drept s-au prezentat la ghişee cu actul de identitate şi dovada vaccinării şi au primit tichetele pe loc.

Miercuri, însă, reprezentanţii Primăriei au anunţat că de săptămâna aceasta procedura se schimbă, iar bonurile se mai acordă doar pe bază de cerere depusă personal sau transmisă în scris, inclusiv pe e-mail.

Bihorel a aflat că măsura a fost luată după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a refuzat să pună la dispoziţia municipalităţii baza de date cu persoanele vaccinate şi cu cele care şi-au ridicat deja tichetele.

Astfel, funcţionarii sunt obligaţi să verifice în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări dacă solicitantul are dreptul la ele şi apoi în evidenţele centrelor de vaccinare dacă nu cumva le-au ridicat deja, operaţiune ce durează peste 15 minute pentru un singur solicitant.

Drept care, pentru a evita formarea cozilor, conducerea Primăriei a decis să elibereze tichetele doar pe bază de cerere şi să le trimită solicitanţilor prin Poştă. Când vor ajunge la destinatar, e altă problemă...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!