Judecătoria Oradea a emis, luni, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui tânăr de 23 ani, cercetat de procurori pentru furt calificat. Rozgonyi Laszlo este cercetat de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Patrimoniului după ce, în noaptea de 10 spre 11 mai, a fost prins în flagrant de poliţiştii orădeni în timp ce cotrobăia prin biroul notarului public Adrian Stanca.

Din cercetările efectuate ulterior, anchetatorii au descoperit, însă, că tânărul era suspect şi în alte 4 spargeri comise în ultima lună în Oradea. La două zile după ce, pe 16 aprilie, a fost eliberat din Penitenciar, unde şi-a ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni, tot pentru furt calificat, Rozgonyi a comis o nouă spargere. Acesta a intrat în locuinţa unei orădence de unde a furat bijuterii din aur şi aparatură electronică în valoare de 15.300 lei.

Câteva zile mai târziu, spărgătorul a dat lovitura în birourile a doi notari publici. Prima oară, la sediul notăriţei Bodea Floarea de pe Republicii 3-5, unde a intrat în noaptea de 21/22 aprilie şi a furat 34.000 lei şi două perechi de ochelari, paguba fiind de 34.000 lei. Apoi, în noaptea de 25/26 aprilie, Rozgonyi a spart şi biroul notăriţei Ioana Bot, fiica deputatului liberal Octavian Bot, din Parcul Traian 4A, la o aruncătură de băţ de sediul Poliţiei Bihor, de unde a plecat cu 7.000 lei.

Spărgătorul nu s-a oprit. Şi, o săptămână mai târziu, a prădat sediul unei firme de turism, SC Sana Center Travel, de unde furat un laptop de 1.000 lei iar, în noaptea de 10/11 mai a forţat obloanele şi a spart geamul de la biroul notarului Adrian Stanca, unde, însă, a fost prins în flagrant de poliţişti, în timp ce cotrobăia prin sertare.

Paguba totală cauzată de hoţ se ridică la peste 50.000 lei, nerecuperată.