În Beiuş, şoferii parchează pe unde apucă, chiar şi în locurile în care acest lucru este interzis, după cum reiese din imaginile trimise la sfârșitul săptămânii trecute de o cititoare a BIHOREANULUI, care susţine că poliţiştii patrulează, zilnic, în zonele respective, însă fără să ia măsuri.

„Zilnic trec pe lângă spitalul nou din Beiuş şi tot zilnic intâlnesc situaţii ca şi acestea. Poliţia trece tot timpul, asta v-o spun pentru că locuiesc în zonă şi i-am văzut. Într-o zi, spre exemplu, în jumătate de oră i-am zărit de 5 ori, dar nici unul nu a schiţat un semn ca i-ar interesa”, a scris beiuşeanca.

În imaginile transmise se pot observa mai multe maşini parcate pe trecerile de pietoni, chiar în faţa Spitalului municipal „Episcop Nicolae Popovici” situat pe strada Română, la câteva sute de metri de sediul Poliţiei Beiuş. Zona este extrem de circulată, unele maşini oprite încurcând şi circulaţia.

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru sau cinci puncte-amendă, plus trei puncte de penalizare.