Vasile Blaga a criticat, joi, reacţia conducerii PDL după plecarea din partid a fostului prim-vicepreşedinte Sorin Frunzăverde, spunând că liderii "nu trebuie să stea în birouri la Bucureşti", ci să analizeze consecinţele create în teritoriu şi să asigure o conducere interimară a organizaţiei judeţene Caraş Severin aptă "să se ocupe" de alegerile locale.

"Mă aşteptam ca oamenii din conducerea partidului să fi fost deja la Reşiţa. Eu, dacă eram secretar general, aşa aş fi procedat. Nu trebuie să stai în birouri în Bucureşti în situaţia în care îţi pleacă din partid un prim-vicepreşedinte, preşedinte de organizaţie şi de Consiliu Judeţean. Sunt acolo (n.r. - la Caraş Severin) nu mai puţin de trei parlamentari şi de 42 de primari, şi trebuia discutat cu ei, pentru că am convingerea că nu toţi îl vor urma pe Sorin, cu tot respectul pe care i-l port. Şi, atunci, sigur, trebuia să aibă loc o discuţie imediată. Eu deja aş fi avut-o, astfel încât să avem o structură intermediară care să se ocupe de alegeri şi, sigur, după alegerile locale să discutăm pentru a avea o construcţie la Caraş Severin", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la Oradea.

Reevaluarea lui Boc

Întrebat de jurnalişti dacă estimează că vor avea loc şi alte "dezertări" din PDL sau dacă o parte din militanţi dau semne de "răzvrătire" faţă de conducerea partidului, Blaga a răspuns că nu crede în eventualitatea unor noi plecări, dar a adăugat că şi conducerea partidului trebuie să-şi "reevalueze activitatea".

"Evident că fiecare dintre noi, şi în special cei care conduc partidul trebuie să-şi reevalueze activitatea, pentru că nu este greu de înţeles că peste o astfel de situaţie nu treci cu două-trei declaraţii publice", a spus Blaga.

De asemenea, întrebat cum apreciază declaraţiile date de Emil Boc în legătură cu plecarea lui Sorin Frunzăverde din partid, Blaga a arătat că, deşi nu aprobă gestul acestuia, nici nu este de acord cu "formula" prin care preşedintele PDL l-a făcut "în fel şi chip" pe fostul prim-vicepreşedinte, mai ales că Boc este cel care "a negociat" intrarea lui Frunzăverde în Biroul Permanent Naţional al PDL la Convenţia Naţională de anul trecut.

"Sorin Frunzăverde a fost un om foarte important în PDL. Deci, de-aici şi până la a-l face în fel şi chip este un drum lung, şi nu cred că a fost cea mai bună formulă a domnului preşedinte. Sigur, eu pot să înţeleg supărarea domnului preşedinte, dar să nu uităm că dumnealui a negociat intrarea în BPN a domnului Sorin Frunzăverde ca prim-vicepreşedinte. Nu cu mine s-a negociat", a spus Blaga.

Vorbim după alegeri

În fine, întrebat în ce măsură consideră că PDL ar avea nevoie de un congres extraordinar care să consacre o nouă conducere a partidului, Blaga a afirmat că acesta "i-ar interesa pe militanţii noştri", dar nu ar fi oportun înaintea alegerilor locale, mai indicat fiind să se ajungă la "formule mai consistente pentru coordonarea alegerilor locale".

"Nu cred că trebuie să ajungem până acolo, cu un congres în preajma alegerilor locale. Până la urmă, sigur, asta i-ar interesa pe militanţii noştri, dar ar fi puţin interesant pentru populaţie. Populaţia ar fi interesată de analizarea ofertelor politice pentru conducerea administraţiilor publice locale. Asta e agenda populaţiei, şi va fi tot mai accentuată după Paşti. Deci nu cred că ar fi nevoie de un congres în acest moment. Sigur, putem ajunge la formule mai consistente pentru coordonarea alegerilor locale", a spus Vasile Blaga.