Condamnat vineri, definitiv, la 2 ani şi o lună de închisoare cu suspendare, dar şi la suspendarea drepturilor de a fi ales şi de a ocupa funcţii publice vreme de un an, primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, candidat independent pentru al treilea mandat, dar beneficiar pe toată durata campaniei de blatul cu foştii colegi de partid, încearcă pe "ultima sută de metri" să-şi convingă suporterii să voteze în favoarea candidatului PNL, Petru Mlendea, unul dintre oamenii săi de paie.

La scurt timp după aflarea sentinţei, Domocoş a lansat pe Facebook îndemnul ca susţinătorii săi „să-i acorde votul lui Petru Mlendea, candidatul PNL”, iar pe ora 20.00 i-a „convocat” pe localnici la „o întâlnire de importanţă capitală” în sala mare a Primăriei, adăugând că „Beiuşul are nevoie de toţi beiuşenii, uniţi!”. Domocoş nu a explicat pe Facebook şi motivul pentru care renunţă la „luptă”, şi anume faptul că a fost condamnat definitiv şi i-au fost interzise unele drepturi.

Mai mult decât atât, în doar câteva ore au apărut tipărite afişe noi, cu tandemul Domocoş-Mlendea, sub sigla PNL, şi cu apeluri ale primarului condamnat către susţinătorii lui de a vota toate listele cu candidaţi liberali. Grav este faptul că, în ciuda distanţării oficiale de Domocoş, noile afişe cuprind menţiunea că au fost tipărite „la comanda PNL Bihor”.

Încercarea sa de a reorienta voturile în favoarea lui Mlendea în ultima zi a campaniei inversează situaţia de dinaintea campaniei, când liberalii beiuşeni l-au desemnat candidat al PNL la Primăria oraşului tocmai pe favoritul lui Domocoş, care nu doar că s-a dat la o parte din calea sa în confruntarea electorală, ci a şi consimţit ca peneliştii care candidează la Consiliul Local să se afişeze în campanie alături de „independentul” Domocoş.

„Trocul” era dezvoltat pe faţă şi în primele pliante electorale ale primarului penal, care arătau că, odată ales în funcţie, el va sprijini alegerea lui Mlendea ca viceprimar.

Mlendea, care în trecut a fost consilier local PSD, a fost promovat de Domocoş director la societatea locală de gospodărire, iar la începutul acestei primăveri impus drept candidat al PNL Beiuş la Primărie în detrimentul viceprimarului liberal Gabriel Popa, „exilat” şi nevoit să candideze la Primăria comunei natale, Lazuri de Beiuş.

De altfel, săptămâna trecută, BIHOREANUL a surprins în flagrant blatul dintre Domocoş şi foştii săi colegi din PNL Beiuş, care au mărşăluit prin oraş cu primarul penal în frunte.

Citiţi pe această temă şi articolul "Marşul ruşinii. BIHOREANUL i-a prins în flagrant: Deşi nevoiţi să-l excludă din partid, PNL-iştii beiuşeni defilează în campanie cu "independentul" penal Adrian Domocoş