De Dragobete, Asociaţia Salvatorii de cărţi, fondată de doi tineri orădeni care recuperează volume aruncate la gunoi şi le oferă comunităţii, le propune bihorenilor să facă un cadou inedit persoanei iubite.

Soţii István Lőrincz şi Krisztina Bota vor pregăti la Era Park evenimentul "Dragobete - Blind Date with a Book", adică o "întâlnire pe nevăzute" cu o carte. Aceştia vor sta la un stand din apropierea caselor de marcat Carrefour, miercuri, în 24 februarie, între orele 11 şi 21, unde trecătorii vor putea găsi zeci de volume împachetate în ziare colorate.

"Identitatea" cărţii va fi însă ascunsă, doritorii alegând un volum nu după titlu, ci după indiciile de pe ambalaj: limbă, categorie sau numărul de pagini.

"Am decis să le împachetăm în ziare pentru a atrage atenţia că nu ambalajul contează, şi aşa ziarul va fi refolosit. Pe acestea am ataşat şi etichete cu diverse citate despre iubire", a explicat Krisztina Bota.

Cărţile vor fi dăruite cu drag de voluntari, în schimbul unei donaţii simbolice către asociaţie, care va ajuta ONG-ul să organizeze şi alte proiecte.

Pe lângă cărţi, la stand vor mai fi expuse produse handmade, precum perne de diferite forme şi mărimi, la preţuri între 15 şi 30 de lei, sau sacoşe din material la preţuri de 10 sau 20 de lei.