Un tânăr în vârstă de 21 ani din municipiul Marghita a fost arestat preventiv pentru 30 zile după ce, în perioada 12 noiembrie 2022 - 15 ianuarie 2023, ar fi intrat în trei autoturisme uitate de proprietari cu portierele închise, dar neasigurate, furând bani şi bunuri care nu au fost, deocamdată, recuperate.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, tânărul a furat din maşini patru telefoane mobile, 400 de lei, 40.000 de HUF, o sticlă cu băuturi alcoolice. 

Şi nu e tot căci, în aceeaşi perioadă, hoţul a intrat şi în curtea unui marghitan, sărind gardul, iar dintr-o anexă a locuinţei a luat diverse bunuri. 

Prejudiciul total se ridică la 6.700 lei, care nu a fost recuperat.

Tânărul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Hajdu Szabolcs, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de investigaţii criminale din Marghita, şi a fost reţinut pentru furt respectiv furt calificat.

Joi, tânărul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar apoi la Judecătoria Marghita, cu propunere de arestare preventivă.

"Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", se mai spune în comunicatul Poliţiei Bihor. Măsura mai poate fi contestată de Hajdu la Tribunalul Bihor.

Ancheta este continuată de polițiștii de investigații criminale din Marghita, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!