Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea Bobe Nicolescu şi Tudor Fometescu au revenit la formaţia de club, după ce au participat cu echipa naţională a României la jocurile care au încheiat evoluţia în campania de calificare pentru Campionatul European – ediţia 2022.

"Vulturii" au avut două prestaţii solide la Gliwice, în Polonia, superioare celor din precedentele jocuri, dar au suferit două înfrângeri în compania unor echipe mai bine cotate, Israel şi Polonia. Mai întâi, Israelul ne-a învins pe 19 februarie, cu scorul de 79-71, iar apoi, pe 21 februarie, tricolorii au fost depăşiţi şi de echipa ţării gazdă, Polonia, cu 88-81.

Cu prilejul acestor jocuri, Bobe Nicolescu a revenit sub tricolor după o absenţă de aproape doi ani, în timp ce Tudor Fometescu a bifat meciurile cu numerele 2 şi 3 în culorile primei reprezentative a României.

În meciul cu Israel, Bobe Nicolescu a fost titularizat în angrenajul echipei României, el realizând 8 puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă, pentru a avea 4 la eficienţă, în 26 minute de joc.

La rândul său, Tudor Fometescu a jucat nouă minute, perioadă în care a contabilizat o pasă decisivă, o recuperare şi o intercepţie.

În partida cu Polonia, desfăşurată două zile mai târziu, Bobe Nicolescu a totalizat 15 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive, pentru 12 la eficienţă, în timp ce Tudor Fometescu a jucat 7 minute, timp în care a contribuit cu o pasă decisivă, după cum notează site-ul oficial al clubului CSM.

Echipa României a încheiat campania de calificare la Campionatul European cu 0-6 la general, fiind pe ultimul loc în Grupa A.

Următoarea acţiune a echipei naţionale de baschet masculin a României va avea loc în luna august, când sunt programate precalificările FIBA Basketball World Cup 2023.