La mai bine de un an de la campania pentru alegerile prezidenţiale din toamna lui 2009, când a vizitat şantierul şoselei de centură a Oradiei pe tronsonul dintre Real şi Metro, precum şi cel al Autostrăzii Transilvania, promiţând investiţii masive pentru judeţul Bihor, premierul Emil Boc vine din nou la Oradea.

De data aceasta, însă, scopul lui Boc nu este să obţină voturile cetăţenilor cu promisiuni de investiţii, ci sprijinul membrilor PDL Bihor, cu care se va întâlni miercuri seară, la sediul din Parcul Traian al organizaţiei judeţene.

"Domnul Boc va sosi la Oradea mâine seară, la ora 19, cu avionul, şi va avea în program doar o întâlnire cu membrii PDL, la sediul partidului", a declarat marţi pentru BIHOREANUL preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi. "Vizita domnului Boc face parte din campania internă a partidului, în vederea Convenţiei Naţionale", a mai spus Seremi.

Potrivit aceleiaşi surse, contracandidatul lui Emil Boc, actualul secretar general Vasile Blaga, va fi prezent şi el la Oradea, dar în cursul zilei de sâmbătă.

Campania de partid a lui Emil Boc a cuprins până acum vizite în 12 judeţe, ea fiind intens contestată deoarece şeful Guvernului foloseşte bani publici în încercarea de a-şi asigura un nou mandat în fruntea PDL la Convenţia Naţională ce va avea loc în 14-15 mai.

În toate vizitele de acest gen, Boc a fost însoţit de mai mulţi miniştri, între care aproape nelipsită a fost Elena Udrea, şefa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care este posibil să fie prezentă şi la Oradea.

În ceea ce priveşte orientarea PDL Bihor la Convenţia Naţională, liderul acesteia, Ştefan Seremi, a declarat că îl va sprijini pe Vasile Blaga, deoarece este bihorean, şi-a respectat totdeauna promisiunile şi, în plus, este unul din puţinii lideri ai partidului respectat chiar şi de reprezentanţii Opoziţiei.

UPDATE

În programul lui Emil Boc la Oradea a survenit miercuri dimineaţă o modificare.Conform unor surse din PDL Bihor, Boc va ajunge la Oradea la ora 19.10, cu o cursă de linie a Tarom, însă întâlnirea cu activiştii din organizaţia judeţeană a partidului nu va avea loc la sediul acesteia din Parcul Traian, ci în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean.