Întrebat dacă apreciază că guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru va primi votul de investitură în Parlament, programat miercuri, Emil Boc a declarat că din punctul de vedere al partidului său acest lucru se va întâmpla, cu condiţia ca majoritatea parlamentară să nu recurgă la "noi găselniţe".

"Din punctul de vedere al PDL, (n.r. Guvernul Croitoru) va trece. Sper însă să nu vedem din partea PSD şi PNL o amânare, o găselniţă pentru a-i favoriza pe Mircea Geoană şi Crin Antonescu în campania electorală. Prea mult oamenii ăştia şi-au pus interesele lor de partid şi interesele lor personale de campanie deasupra intereselor românilor. Cred că le ajunge domnilor Geoană şi Antonescu cât şi-au bătut joc de interesele românilor", a spus Boc. Acesta a afirmat că PSD a ieşit de la guvernare "lăsând ţara fără jumătate de guvern". "Au dat jos un Guvern care era trecut prin Parlament, care să poată şi înainta bugetul şi respecta toate angajamentele internaţionale ale României".

În continuare, preşedintele PDL a declarat că "echipa de consultanţi americani ai PSD l-au sfătuit pe Geoană să iasă de la guvernare ca să-şi mărească şansele în campania pentru alegerile prezidenţiale, dar eu le spun că de ce le e frică n-o să scape, adică va pierde alegerile prezidenţiale".

Întrebat de jurnalişti dacă numai liderii PSD şi PNL "şi-au bătut joc", iar cei ai PDL nu au greşit niciodată, Emil Boc a răspuns: "Nu. Niciodată. Nu noi am plecat de la guvernare". Întrebat dacă, în rest, politicienii din PDL au greşit vreodată, Boc a întărit: "Nu. Din punctul meu de vedere n-au greşit. Am avut grijă ca un guvern să fie stabil. Cei care au plecat de la guvernare şi au dat jos un guvern trebuie să răspundă".