Premierul şi ministrul Transporturilor au sosit pe şantierul şoselei de centură a Oradiei cu peste două ore întârziere, iar la sosire a ascultat prezentarea făcută de directorul general al firmei constructoare, care l-a informat pe premier că lucrările pe respectivul tronson, între intersecţiile cu DN 76 spre Deva şi DN 1 spre Cluj, constau în modernizarea şoselei şi extinderea ei de la două la patru benzi, fiind începute pe 15 septembrie şi urmând să se încheie pe 15 noiembrie.

După ce a ascultat explicaţiile constructorului, Emil Boc a întrebat: "Deci, practic, spuneţi că la 1 decembrie se va putea da în folosinţă?", iar constructorul i-a răspuns că da, "dacă vor permite condiţiile meteo", moment în care Radu Berceanu a glumit: "Păi, o să permită, că vorbim noi unde trebuie…"

Pentru că reprezentanţii firmei constructoare i-au spus premierului că au executat lucrări ample fără a-şi primi banii pe ele, premierul l-a întrerupt şi i-a răspuns, apelând la o comparaţie cu sectorul educaţie: "În educaţie finanţarea urmează elevul. În construcţii, finanţarea urmează constructorul".

Ulterior, în declaraţiile oferite presei, Emil Boc a lăudat calitatea lucrărilor executate de firma Selina şi a afirmat că scopul vizitei sale este acela de a se asigura că lucrările începute vor fi încheiate la termen: "În primul rând, am venit să ne asigurăm că lucrurile pe care le-am promis orădenilor se respectă. Vestea bună este că la 1 decembrie acest drum va fi anrobat", a spus premierul.

Boc a mai spus că "toate lucrările pe care le-a vizitat" în această vară, precum tronsonul dintre Turda şi Gilău al Autostrăzii Transilvania ori centura oraşului Ploieşti, vor fi finalizate până pe 1 decembrie, subliniind că acesta este meritul guvernului pe care îl conduce. "A fost o decizie bună ca 20% din PIB să alocăm pentru investiţii. La anul, când va fi un an de creştere economică, vom aloca şi mai mulţi bani".

Boc l-a lăudat pe ministrul Berceanu şi a afirmat că "după ce a ajuns Berceanu din nou la Minister am făcut o prioritizare a lucrărilor, iar acum se văd din plin rezultatele". De asemenea, preşedintele PDL a criticat opoziţia, afirmând că "Oricât şi-ar dori unii şi alţii din opoziţie şi oricât ar spune că nu avem bani de pensii şi de salarii, eu vreau să spun că vor fi. Chiar dacă va fi mai greu, dacă nu vin banii de la FMI, vom avea bani şi pentru salarii, şi pentru pensii, şi pentru infrastructură".