Acuze deosebit de grave aduse prefectului judeţului Bihor, Claudiu Pop, de către senatorul liberal Cristian Bodea. Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, Bodea a afirmat că îi cere demisia lui Pop, pentru vina de a se fi implicat în campania electorală, încălcându-şi astfel obligaţiile de imparţialitate ce decurg din legea privind statutul funcţionarilor publici.

Precum Cozmâncă şi Micky Şpagă

"Prefectul a avut tupeul ca înainte de turul I să sune primarii ACL şi să le ceară s-o lase mai uşor cu campania şi cu mobilizarea în ziua votului, pentru că PSD va avea grijă de ei şi aşa o să le fie bine şi lor. Le-a spus s-o lase mai uşor, că ei tot cu el şi cu Nelu Mang (n.r. - Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor) rămân. Să-şi dea demisia dacă e atât de îndrăgostit de PSD şi de Victor Ponta", a cerut senatorul PNL.

Cristian Bodea a afirmat, de asemenea, că "haite întregi de PSD-işti vechi şi noi, inclusiv Vasile Petruţ şi Petru Filip, se duc peste primarii noştri", repetând astfel "scenariul din 2004", când "seara mergeau echipele PSD la băut cu primarii să-i cumpere, iar dacă primarii nu se lăsau cumpăraţi, dimineaţa se trezeau cu controale". El a adăugat, de asemenea, că "dinozaurii" din anii 2000 precum "Octav Cozmâncă şi Micky Şpagă (n.r. - Şerban Mihăilescu) nu au murit", iar "noua gardă" din PSD le-a preluat metodele de intimidare şi ameninţare a oponenţilor politici.

Să demisioneze Bodea

Contactat de BIHOREANUL, prefectul Claudiu Pop a afirmat că nu are ce să-şi reproşeze şi că nu s-a implicat în campanie decât strict în limita atribuţiilor legale, asigurând cadrul organizatoric, fără a fi cerut primarilor să aibă o conduită politică anume. Mai mult, Pop a spus că îl invită pe Bodea să facă dovada spuselor sale, iar dacă nu poate atunci să îşi dea el demisia din Senat.

"Eu îl rog pe domnul senator să facă proba acestor acuzaţii, să demonstreze că am sunat primarii. Sigur, eu vorbesc zilnic cu zeci de primari, dar nu ca să-i ameninţ, ci pentru a rezolva probleme de administraţie. Dacă domnul Bodea nu reuşeşte să aducă o probă că am ameninţat vreun primar cu controale de la instituţiile statului, îl rog să-şi dea demisia domnia sa din Senat. Eu înţeleg că este în campanie, dar îl rog să nu amestece în campanie şi instituţiile statului", a declarat prefectul pentru BIHOREANUL.