"Un proiect debil"

"Proiectul Roşia Montana este un proiect debil, un avorton al Guvernului, şi îi dau dreptate aici lui Crin Antonescu, nu fac declaraţii pentru a-l ridica în slăvi sau pentru a-l susţine gratuit pe Antonescu", a afirmat senatorul Cristian Bodea într-o conferinţă de presă pe care a organizat-o joi, pe motiv că "am simţit nevoia să ies pentru a lămuri aspecte din acest scandal iscat în USL pe problema Roşia Montană".

"Observ că PSD încearcă să acrediteze ideea că Antonescu s-a răzgândit în chestiunea Roşia Montană şi din cauza lui ne-am răzgândit toţi parlamentarii PNL. Poate că miniştrii liberali au dat-o la întors, dar asta-i altă discuţie, cum lucrează miniştrii liberali în Guvern şi cât contează ei acolo", a spus senatorul PNL Bihor. El a adăugat: "Dar noi, parlamentarii PNL, am hotărât să avem aceeaşi poziţie ca a preşedintelui nostru, pentru că argumentele lui sunt imbatabile. Acest proiect este debil".

Laşitatea lui Ponta şi frica PNL

Cristian Bodea a spus că şeful Guvernului a acţionat în problema Roşia Montană aruncând responsabilitatea asupra Parlamentului, după ce un an întreg l-a desconsiderat, mizând pe controlul asupra parlamentarilor PSD şi pe teama parlamentarilor PNL de a nu provoca litigii în cadrul USL.

"Guvernul, cunoscând că este un subiect sensibil, avea datoria să pregătească populaţia pentru acest proiect, şi să ne prezinte şi nouă, parlamentarilor, măcar celor din USL, ce este cu acest proiect. Dar premierul Victor Ponta a preferat să treacă prin Parlament cu tancul, pe ideea că am pritocit proiectul în Guvern şi l-am aruncat în Parlament, votaţi-l, bazându-se pe capacitatea lui Ilie Sârbu şi a lui Valeriu Zgonea de a ţine sub control parlamentarii PSD şi pe frica parlamentarilor PNL de a nu se rupe USL", a spus senatorul Cristian Bodea.

Premier iresponsabil

"Victor Ponta s-a obişnuit de mult să treacă prin Parlament cu tancul. I-a ieşit până acum, dar s-a izbit de muntele Roşia Montană. Toată vina pentru scandalul care a ieşit o poartă Victor Ponta ca prim-ministru al acestui Guvern, şi eu îl felicit pe Crin Antonescu că a sesizat că acest proiect nu poate fi susţinut în forma în care a fost făcut şi adus în Parlament", a adăugat senatorul liberal.

Bodea a arătat că premierul nu a procedat "responsabil", deoarece nu a explicat proiectul nici parlamentarilor, nici cetăţenilor, dar şi că premierul ar putea avea planuri de candidatură la Preşedinţie, semnalate de felul în care este "ocupat" să dea replici în "dueluri prezidenţiale".

"Un Guvern responsabil începe prin a-şi convinge cetăţenii că un proiect le este necesar şi util lor, nu Guvernului, şi continuă prin a-şi convinge parlamentarii. Aşa se întâmplă într-o ţară democratică, dar e greu să fii şi premier, şi deputat, şi purtător de cuvânt, şi prezidenţiabil", a spus liberalul.

Ponta, cu gândul la Cotroceni?

"Domnul Ponta să se hotărască ce vrea să fie, să urmeze o singură cale, şi să o facă bine. Din păcate, datorită acestei împrăştieri în dorinţe, Guvernul Ponta nu face acte de guvernare ci, aşa cum spunea Băsescu, televizează (...) Din păcate, observăm la domnul Ponta un discurs de prezidenţiabil. El ca premier trebuie să ne vorbească despre economie, despre locuri de muncă şi investiţii, dar când văd cât de ocupat este în dueluri prezidenţiale, să dea replica Elenei Udrea şi lui Traian Băsescu, eu ce să mai cred eu?", a spus senatorul liberal.

Cristian Bodea l-a invitat pe Victor Ponta, ca şi pe miniştri, "să coboare din Olimp pe meleaguri româneşti, să se întâlnească cu oamenii, să simtă ce se întâmplă în ţară, că şi Chiţoiu conduce numai din birou, să nu mai guverneze din birouri şi să tot pună taxe peste taxe".

Atenţie, PSD-işti!

El a lansat un "avertisment" şi omologilor săi parlamentari PSD: "Am un avertisment şi pentru PSD. Să nu creadă că vor fi veşnici şi vor sta mereu pe 40% (n.r. - pondere în Parlament). Există riscul că oamenii vor vedea că Victor Ponta nu e cu nimic mai bun decât Traian Băsescu, şi vor începe să cadă cum au căzut pe vremuri PNŢCD, PDL mai recent, şi chiar şi PSD-ul lui Adrian Năstase".

Încă de la începutul acestui an, senatorul PNL Bihor Cristian Bodea s-a remarcat prin numeroase critici aduse atât premierului Victor Ponta, cât şi propriului său lider de partid, Crin Antonescu, învinuindu-i că promovează, respectiv acceptă, "transformarea republicii prezidenţiale a lui Traian Băsescu în republică guvernamentală", ignorând importanţa Parlamentului.