A doua zi după ce, aflaţi faţă în faţă în studioul B1 TV, Klaus Iohannis i-a cerut lui Victor Ponta "să fim bărbaţi", adică să-şi convoace parlamentarii pentru ca atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul, să poată încuviinţa cererile Parchetelor pentru arestarea ori începerea urmăririi penale a unor parlamentari acuzaţi de corupţie, provocarea a fost repetată şi de unul dintre chestorii Senatului, senatorul bihorean Cristian Bodea.

Mai mult, Bodea a spus, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la sediul ACL Bihor, că Parlamentul - ale cărui lucrări au fost suspendate de "tata socru" Ilie Sârbu şi de Călin Popescu Tăriceanu de mai bine de o lună - ar putea profita de acest prilej şi pentru a vota împotriva proiectului de lege a amnistiei şi graţierii, depus de PSD încă din decembrie 2013, în cunoscuta "marţea neagră".

"Este timpul să clarificăm aceste bube pe care PSD şi Guvernul le-au pus în spatele Parlamentului. Iohannis şi-a arătat hotărârea şi aseară să se întrunească Parlamentul şi să picăm această lege, aşa că Victor Ponta şi PSD să nu se mai ascundă în spatele Parlamentului", a spus Bodea.

Liberalul a afirmat că, personal, "sunt dispus şi acuma să urc în maşină şi să merg la Bucureşti" dacă Tăriceanu şi Ponta mobilizează parlamentarii PSD, iar dacă nu o fac atunci "îşi arată adevărata faţă", spunând că aşteaptă ca Ponta să devină preşedinte ca să voteze legea amnistiei şi graţierii.

Amintim că, din cauza suspendării lucrărilor Parlamentului, DNA nu a primit încuviinţarea de a aresta şi începe urmărirea penală, după caz, împotriva unor parlamentari precum Ecaterina Andronescu (fost ministru al Educaţiei în mai multe guverne PSD) şi Şerban Mihăilescu (fost secretar general al Guvernului Năstase), ori Akos Mora (acuzat de incompatibilitate).