Bani pentru investiţii

Doctorul Florian Bodog, fost manager al Spitalului Judeţean în urmă cu doi ani, promovat de PSD Bihor ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul lunii iunie a acestui an, a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, un bilanţ al semestrului petrecut la Bucureşti, spunând că obiectivul său principal este, la fel ca în cazul predecesorilor săi Cseke Attila şi Ritli Ladislau, asigurarea fondurilor necesare spitalelor din judeţ.

În această ordine de idei, Bodog a spus că luna aceasta Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu un milion de lei alocaţiile pentru finalizarea lucrărilor la Centrul Oncologic din incinta Spitalului Municipal Gavril Curteanu, iar pentru Spitalul Judeţean suma de 5 milioane lei, cu scopul achiziţionării unui aparat pentru investigaţii RMN.

Bodog a afirmat că dotarea cu un asemenea echipament a fost mereu un deziderat al celor care au condus spitalul, dat fiind că unitatea a avut un aparat vechi, primit ca donaţie, dar care se defecta frecvent, astfel încât investigaţiile trebuiau făcute la clinici private (Spitalul Pelican şi Clinica Maria).

"Pe invers" decât Cseke

Totodată, Florian Bodog a afirmat că Spitalul din Ştei, închis anul trecut printr-un ordin al fostului ministru Cseke Attila, va fi redeschis, cel mai probabil chiar anul acesta, după ce medicii transferaţi în alte unităţi vor reveni în oraşul de la poalele Munţilor Bihorului.
"Spitalul din Ştei se va redeschide într-o nouă formulă, deoarece era păcat ca personalul şi dotările de acolo să rămână nefolosite. În ce priveşte momentul redeschiderii, acesta depinde de momentul când se vor întoarce medicii, dar aceştia şi-au anunţat deja dorinţa de a reveni", a spus Bodog.

Secretarul de stat a precizat, totuşi, că spitalul din Ştei va lucra în relaţii contractuale cu Casa Asigurărilor de Sănătate abia din ianuarie anul viitor, până atunci finanţarea urmând să fie asigurată de Primăria oraşului, cu sprijinul Ministerului.